Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nden Sahiplendiği Görme Engelli Köpeğine Ev Kiraladı

Satin almadi, sahiplendi, köpegi için ev kiraladi

Kadiköy’de barinaktan görme engelli bir köpek sahiplenen Basak Kus, uygun yasam kosullarini saglamak için köpegine ev kiraladi. Kus, “Hem köpek görme engelli oldugu için hem de diger köpeklerimle birlikte rahatsiz olmasin diye tamamen onun için ev tuttum. Ailem, akrabalarim, çevrem ‘Bu kadari da fazla’ diyor ama ben tek basima mücadele ediyorum” diyor.

Kadiköy Belediyesi “Satin alma, sahiplen” sloganiyla baslattigi projesiyle Kadiköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Evi'ndeki hayvanlara yuva bulmaya devam ediyor. Sokaga terk edilen ve sokaktaki yasam kosullarina kolay bir sekilde uyum saglayamayan hayvanlarin koruma altina alinip bakimlarinin üstlenildigi Kadiköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Evi'nden köpek sahiplenen Basak Kus, görme engelli köpegi için ev kiraladi.

“6 aydir onun için ev ariyordum”

14 yildir Kadiköy’de annesi ve 3 köpegiyle birlikte yasayan Basak Kus, Kadiköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi’nde tanistigi görme engelli köpegi sahiplenmek için aylardir ev aradigini söyledi. Görme engelli köpeginin yasam standartlarina uygun ev bulmakta zorlandigini belirten Kus, “6 aydir onun için ev ariyordum ama bulamiyordum. Hem fiyatlar malum, hem bahçe kati olmaliydi. Insanlar da böyle bir amaç için kiralik vermiyor. Sonunda burayi buldum. Esya koymadan, bu evde sadece onun için bir yasam alanini düzenledik. Simdi çok rahat” dedi.

Erken yaslarda geçirdigi rahatsizlik sonucu görme yetisini kaybeden Günes’in hem esyali bir evde hem de diger köpeklerle birlikte yasamaya uygun olmadigini söyleyen Basak Kus, “Eskiden kötü kosullara sahip baska bir barinaktaymis. Oradan alinip Kadiköy Belediyesi’nin barinagina getirilmis daha iyi sartlara sahip oldugu için. Bir gün Kadiköy Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakimevi’ni ziyarete gitmistim. Hayvan sahiplenme gibi bir sey aklimda hiç yoktu. Sonra bir kösede Günes’i gördüm. Bazen onu gezdirmeye çikariyordum. Sonra bir baktim asiri derecede birbirimize baglandik. Sahiplenmek istedigimde ailem önce karsi çikti ama bir sekilde kabul ettiler” diye konustu.

“Ailem, akrabalarim, çevrem ‘Bu kadari da fazla’ diyor”

Köpegi için baska bir ev kiralamaya karar verdiginde ailesinin ve arkadaslarinin tepki gösterdigini de söyleyen Kus, “Ailem, akrabalarim, çevrem ‘Bu kadari da fazla’ diyor. Ben tek basima mücadele ediyorum. Tüm yasamim onlarin üzerine kurulu. Çocuk yastan itibaren ben en kötü sartlardaki hayvanlari sahiplendim. Hayvanlari çok seviyorum” dedi. Her gün köpeklerine vakit ayirmak için çok yogun bir mesai harcamak zorunda kaldigini da kaydeden Kus, “Günes’le kaliyorum geceleri bu evde. Sabah erkenden onu disari çikariyorum. Diger evim de 10 dakika mesafede. Sonra oraya gidiyorum, diger köpeklerimi gezmeye çikariyorum. Isten geldikten sonra da bu süreç bu sekilde devam ediyor. Gece üçte ancak uyuyabiliyorum” dedi.

Günes’ten önce sahiplendigi diger üç köpegiyle nasil tanistigini da anlatan Kus, “Bir köpegimi Izmir’de bir barinaktan sahiplendim. Digerini Istanbul’da sokakta tesadüfen gördüm, yürüyemiyordu. Tedavisini yaptirip sahiplendim. Bir digerini de Izmir’de yolda görüp sahiplendim. Hepsini önce sahiplendirme arayisina girdim ama çok baglandigim için kimseye veremedim” diye konustu.