Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Korona Virüs Çalışmaları Aralıksız Sürüyor!

Kadıköy Belediyesi Korona Virüs Çalışmaları Aralıksız Sürüyor!

KADIKÖY BELEDIYESI KORONA VIRÜS ÇALISMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!

Degerli Kadiköylüler

Sevgili komsularim;

Kadiköy Belediyesi olarak yeni tip Koronavirüs salgini Covid-19’la mücadeleye, birbirimizi korumaya tüm gücümüzle araliksiz devam ediyoruz.

Bu süreçte vurgulamak isterim ki hiç kimseyi çaresiz ve yalniz birakmayacagiz. Yerel yönetim olarak esit yurttaslik anlayisiyla, ayrim yapmadan herkesin yaninda olduk. Elimizden gelenin fazlasini yapmaya devam edecegiz.

Koronavirüsün ülkemizde bas gösterdigi ilk günden bugüne ben ve ekibim görevimizin basinda sahadayiz. Korona tehlikesine ragmen kapi kapi ihtiyaci olan herkese el uzatmaya devam ediyoruz.

Seffaf ve sorumlu belediyecilik geregi her hafta düzenli olarak hizmetlerimizi paylasiyorum. Bu hafta da yaptiklarimizi aktarmak isterim:

Kadiköy Belediyesi’nin öncelikli olarak ihtiyaç sahibi 65 yas üstü komsularimizin ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla kurdugu Korona Kriz Masasi tüm hiziyla çalismaya devam ediyor.

Bu masada, Kadiköy Belediyesi’nin 444 55 22 numarali çagri merkezine gelen sicak yemek, ilaç ve market alisveris talepleri aliniyor. Yogun talebi karsilayabilmek için belediyenin farkli müdürlüklerinden personelimiz de sürece katki sagliyorlar. Pek çok arkadasimiz gerek çagri merkezinde, gerek sahada yogun, riskli ama bir o kadar da manevi hazzi yüksek bir süreci yürütüyorlar. Kendilerine en içten tesekkürlerimi sunuyorum

Ekiplerimiz öncelikle ihtiyaç sahibi olan ve yalniz yasayan komsularimizin ilaç ve yiyecek alisverisi taleplerini karsiliyor ve sicak yemek dagitimi yapiyor.

Bu kapsamda 23 Mart-29 Nisan 2020 tarihleri arasinda yaptiklarimiza dair bazi rakamlari paylasmak isterim:

Bu süreç içinde,

2 bin 11 haneye, 61 bin 373 ögün sicak yemek dagitildi ve 28 bin 245 kisiye ulasildi;
2 bin 824 haneye kuru gida yardimi yapildi;
1921 komsumuzun eczane ve market alisverisi yapildi;
8 bin 500 haneye içerisinde maske, el dezenfektani, sabun gibi temizlik malzemelerinden olusan hijyen kiti ulastirildi;
700 kisiye hasta bezi dagitildi;
363 kisi hasta nakil hizmetimizden yararlandi;
8 – 23 Nisan tarihleri arasinda 4 bin 735 çocugumuza çocuk destek paketi verildi.

Öte yandan dezavantajli gruplara yönelik belediye tarafindan verilen alisveris karti uygulamamiza da Koronavirüsle mücadele sürecinde hiz verdik.

Bu kapsamda:

Mart ayinda 1146 haneye 2 bin 11 kez gida, 1146 kez de temizlik malzemesi için kart yüklemesi yapildi.
Nisan ayinda ise 1162 haneye 2 bin 35 kez gida alimi için yükleme yapildi
Hem Mart hem de Nisan ayinda 180 kisiye bebek bezi alimi için yükleme yapildi

Degerli Kadiköylüler

Bu olaganüstü kosullarda asli görevlerimizi de unutmadik. Birlikte, sevgi ve dayanismayla atlatacagimiz salgin günlerinden sonra daha güzel bir Kadiköy bulmaniz için de çalisiyoruz.

Asfaltlanan yollarimiz, genisleyen kaldirimlarimiz, daha yesil ve bakimli parklarimiz sizi bekliyor olacak.

Ve tabii ki sokaktaki canlarimiz da…

Sevgili komsularim;

Koronavirüsle mücadele sürecinde çok zorlu bir dönemi birlikte atlatiyoruz. Sürecin büyük bir kismini geride biraktigimizi umut ediyorum. Bu süre içinde sizden ricam sabir, kararlilik ve dayanisma ile hareket etmeniz

Ayrica bu süreçte, sokaga çikma yasagina uyarak toplum sagligini kendi sagliklarinin önüne koyan degerli büyüklerimize gelecegimizi emanet ettigimiz gençlerimize ve her seyden habersiz, sikintilarimiza ortak olup evlerimizi neselendiren küçük kardeslerime tesekkür ederim

Unutmayin Kadiköy Belediyesi her zaman oldugu gibi bugün de yaninizda olmaya devam edecek. Bu zor günleri birlikte atlatacak ve birlikte basaracagiz.

Saglikli günler diler, saygilar sunarim.

Serdil Dara Odabasi

Kadiköy Belediye Baskani