Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nde Toplu Sözleşme İmzalandı

Kadıköy Belediyesi'nde Toplu Sözleşme İmzalandı

Kadiköy Belediyesi ile DISK’e bagli Genel-Is sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi davul ve zurnalar esliginde imzalandi. Imza töreni sonrasinda Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Il Baskani Canan Kaftancioglu, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu isçilerle birlikte halay çekti.

696 sayili Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile taseron isçilerin sürekli isçi kadrosuna geçisinin ardindan Kadiköy Belediyesi’nin istiraki KASDAS isçileri ile anlasma saglandi. Kadiköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçeklesen törene CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, CHP Il Baskani Canan Kaftancioglu, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan, Genel Is Anadolu Yakasi 1 No’lu Sube Baskani Ahmet Arikan, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin, belediye baskan yardimcilari ile belediye çalisanlari katildi.

“ISÇI KARDESLERIM HAKKINI ALDI”

Törende konusma yapan Serdil Dara Odabasi sözlerine “Ben bir sey vermedim, benim çalisma arkadaslarim, isçi kardeslerim hakkini aldi” diyerek basladi, Odabasi’nin sözleri büyük alkis topladi. Toplu sözlesme sürecinde yasanan zorluklari anlatan Odabasi, “Bu toplu sözlesme bizim için çok önemli, çünkü isveren sifatiyla 1 Mayis’ta, Gezi’de, her toplumsal olayda düstügümde elimden tutup kaldiran isçi kardeslerimle sözlesme imzaliyorum. Gönül isterdi ki daha fazlasini yapalim. Gönül isterdi ki hak ettiginizin üstünde ekonomik olarak destek saglayalim ama Türkiye’nin de Kadiköy’ün de gerçekleri ortada. Benim birinci görevim maasinizi eksiksiz bir sekilde hesabiniza yatirmak. Ben bunun için çalisiyorum. Onun için zor bir görevim var. 472 bin Kadiköy’de yasayan insana sorumlulugum oldugu gibi sizlerin ve ailelerinizin sorumlulugu da benim üzerimde. Onun için bu süreci hep beraber çalisarak, üreterek götürecegiz” seklinde konustu. Odabasi sözlerine söyle devam etti: “Birbirimize sirtimizi dönmeden, birbirimizi utandirmadan, birbirimize güvenerek bu süreci tamamladik. Bes yil beraber Kadiköy’e ve Kadiköylüye hizmet etmeye devam edecegiz. 23 Haziran’da “Her Sey Çok Güzel Olacak” ve Kadiköy’de 24 Haziran’da hiçbir sey eskisi gibi olmayacak”.

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, “Sizlerin kararliligi, isçinin yillardir devam eden, emekçinin durdurulamaz mücadelesi ve emekçinin her türlü baskiya ragmen gösterdigi kararliligi Türkiye demokrasinin önünde en büyük sürükleyici etken olacak.  Söylenebilecek her sey söylendi, hep birlikte sahada, sokakta yan yana, omuz omuza haklarimizi söke söke alma zamani” seklinde konustu.

ÇERKEZOGLU: DEMOKRASI ISÇININ EKMEGIDIR

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu ise“Demokrasi isçinin ekmegidir” sözünü hatirlatarak “Bu söz DISK’in tüzügünün kurulus bildirgesinin en basinda yer alir. Demokrasi’nin olmadigi yerde emegin haklari olmaz. Emegin haklarinin olmadigi yerde de demokrasi olmaz. Ve ne yazik ki bugün ülkemizde korunacak bir demokrasiden degil kurulacak bir demokrasiden söz ediyoruz. Bu ülkede demokrasiyi de, cumhuriyeti de, bir harabeye dönüstürülen memleketi de yeniden insa edecek olan, demokrasiyi yeniden kuracak olan bir kurucu iradeye ihtiyaç oldugu çok açik. Ve bu kurucu iradenin en önemli ayaklarindan bir tanesi de hiç kuskusuz ki Türkiye isçi sinifidir, emekçilerdir” dedi.

KAFTANCIOGLU, ODABASI VE ISÇILER BIRLIKTE HALAY ÇEKTI

Konusmalarin ardindan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan toplu sözlesmeyi imzaladi. Sik sik sloganlarin ve alkislarin yankilandigi törende Çaliskan, Kadiköy Belediye Baskani Odabasi’na plaket takdim etti. Imza törenin ardindan, davul ve zurna esliginde halaylar çekildi. CHP Il Baskani Canan Kaftancioglu, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan da isçilerle birlikte halay çekti.

40 SAAT ÇALISMA KABUL EDILDI

Isçilerin en önemli talepleri arasinda "çalisma süresinin haftalik 40 saat ile sinirlandirilmasi” ve “asgari ücret farkinin ücretlerine yansitilmasi" yer aliyordu. 40 saat uygulamasi 1 Agustos’tan itibaren uygulamaya geçecek. Ücret zammi ise 1 Haziran’dan itibaren tüm belediye çalisanlarini kapsayarak brüt 380 TL tutarinda yansiyacak.

ENGELLI ÇOCUGU OLAN ISÇIYE DESTEK

Öte yandan ulasim ücretlerine gelen zam yol ücretlerine yansiyacak. Yemek ücreti, yemek karti istenmesi halinde 20.50 TL olarak yansiyacak, istenmezse ayni ücretlendirme devam edecek.

Toplu sözlesmede, çocugunun yüzde 65 oraninda engelli olmasi durumunda brüt 200 TL oraninda engelli çocuk yardimi, her gün 1 saat bakim izni, yilda 30 gün izin verilecek.

Kadiköy Belediyesi’nde fiilen uygulanan 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde kadin personelin izinli olmasina yönelik uygulama da sözlesme kapsamina alindi. Kadinlar 8 Mart’ta izinli sayilacak.

Il disina görevlendirilen isçiler günlük 200 TL yol harcirahi alacak.

2400 ISÇIYI KAPSIYOR

Kadiköy Belediyesi’nin, isçi kadro düzenlemesini içeren kanun hükmünde kararname (KHK) ile birlikte belediye sirketine geçis yapan 2400 isçisi bulunuyor. Kadiköy Belediyesi ile Genel-Is Sendikasi arasinda devam eden toplu sözlesme görüsmelerinden sonuç alinamamasi üzerine, belediye binasina 14 Mayis’ta grev karari asilmis ve greve çikilacagi açiklanmisti. Toplu sözlesmenin imzalanmasi ile grev iptal oldu.