Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesinden 23 Noktaya Elektrikli Şarj İstasyonu

Kadıköy Belediyesinden 23 Noktaya Elektrikli Şarj İstasyonu

Kadiköy Belediyesi, günümüzde kullanimi giderek artmaya baslayan elektrikli otomobiller için ilçenin 23 noktasina sarj istasyonu kurmak için çalismalara basladi.

Gelisen teknoloji ile birlikte elektrikli araç kullanim oraninin ülke genelinde hizla artmasi nedeniyle harekete geçen Kadiköy Belediyesi, kentte bu yöndeki altyapiyi güçlendirmeye yönelik çalisma baslatti. Kadiköy Belediyesi, Kadiköy’ün 23 noktasina elektrikli sarj istasyonu tesis etmek için çalismalarini sürdürüyor. Çalismalar kapsaminda 18 noktada fizibilite çalismalari tamamlanmis ve 5 tanesinin de alt yapi çalismalari tamamlanmak üzere. Çok yakinda aktif hâle gelecek elektrikli sarj istasyonlari Fenerbahçe Khalkedon, Moda IDEA, Evlendirme Dairesi,  Alan Kadiköy ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde olacak.

Kadiköy Belediye Baskani Av.Serdil Dara Odabasi günümüzde kullanimi giderek artan ve çevre dostu elektrikli araçlarla ilgili; “Düsük karbonlu ulasim aginin gelistirilmesi ve kentimizde elektrikli araç kullanimini tesvik amaciyla kurum bina ve tesislerimizde, elektrikli araçlarin sarj edilebilecegi yaygin bir sarj istasyonlari agi kurulmasi çalismalari kapsaminda uygulamalarimiza basladik.  4 Ekim 2023 tarihinde WATT e-sarj firmasi ile Belediyemiz arasinda imzalanan protokol ile 18 noktada fizibilite çalismamiz tamamlandi ve bunlardan öncelikli olarak  5 tanesinde alt yapi çalismalari tamamlanmak üzere. Çok yakinda aktif hâle gelecek elektrikli sarj istasyonlarimizi görebileceksiniz. Bu sayede; daha temiz, daha yesil ve daha adil bir yasam için gelistirdigimiz politikalarimizla sadece bugünün degil, ayni zamanda gelecegin Kadiköyünü insa ediyoruz” dedi.