Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’nden 65 Yaş Üstüne Ücretsiz İşitme Testi

Kadıköy Belediyesi’nden 65 Yaş Üstüne Ücretsiz İşitme Testi

Kadiköy Belediyesi, 65 yas üstü vatandaslarin en büyük sikayetlerinden biri olan isitme sorunlarinin erken tanisi için 9-10 Subat’ta ücretsiz isitme testi taramasi gerçeklestirdi.

Kadiköy Belediyesi, 2019 yilindan bu yana yaptigi isitme testi taramalarina devam ediyor. Kadiköy Belediyesi, Covid-19 pandemi sürecinde hastane ortamina gitmekten çekinen 65 yas üstü vatandaslarin isitme sorunlarinin erken tanisi için harekete geçti. 9- 10 Subat’ta 19 Mayis Sosyal Yasam Evi’nde yapilan tarama testleri pandemi sartlarina uygun olarak düzenlendi.

65 YAS ÜSTÜ VATANDASLARIN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BIRI

Isitme testinin önemini vurgulayarak söze baslayan 19 Mayis Sosyal Yasam Evi sorumlusu Bülent Eroglu, “Kadiköy Belediyesi ve poliklinikleri ile yaptigimiz çalismalar dogrultusunda dönem dönem vatandaslarimiza çesitli saglik taramalari yapiyoruz. Simdi de isitme testi yaptiriyoruz. Burasi 65 yas üstü vatandaslara yönelik hizmet veren tamamen ücretsiz bir yer. Özellikle 65 yas üstü vatandaslarimizin ana sorunlarindan biri isitme sorunu oluyor. Isitme testleri bir ön uyarici gibi düsünülür. Isitmeyle ilgili herhangi bir sikinti varsa bu belirleniyor” dedi.

Eroglu, testlerin pandemi kurallarina uygun bir sekilde yaptiginin altini çizerken, “Pandemiden dolayi uzun süre evlerinde kalmak durumunda olan ve doktora gitmekten çekinen vatandaslarimiz için bu hizmeti gerçeklestirdik. Bugün yapilan isitme testi tamamen pandemi kurallarina uygun. Bizim de bu kurallara uydugumuzu gördükleri için bize de güven duyuyorlar. 2019 yilindan bu yana isitme testi hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandi.

“PANDEMI NEDENIYLE DOKTORA GIDEMEDIM”

Isitme testine katilan Kadiköy Belediyesi Sosyal Yasam Merkezi üyelerden Süleyman Akpay, “Belediyenin aramasi ile bilgi aldigim isitme testine katildim. Kulagimda bir sikinti var, pandemi nedeniyle de çok fazla doktora gidemedik. Buradan aldigim bilgiler ve yönlendirmeler ile baska doktora da gidebilirim” dedi.

“BU TESTE IHTIYACIM OLDUGUNU DÜSÜNMÜYORDUM, DOGRU BILDIGIM YANLISMIS”

Kadiköy Belediyesi Sosyal Yasam Evi’ndeki isitme tarama testlerinden faydalandigini söyleyen Hayriye Günay ise sözlerine söyle devam etti: “Bu teste ihtiyacim oldugunu düsünmüyordum. Dogru bildigim bir yanlismis. Üç yildir isitme testlerine giriyorum. Kadiköy Belediyesi sayesinde bugün bunu ögrenmis oldum. Doktora gitmekten de çekiniyoruz. Buraya yürüyerek geldim ve bunun için yararli oldu.”

“HAFIF ISITME KAYBI ÇIKTI, SONUCU DEGERLENDIRECEGIM”

Sosyal Yasam Evi’nde Ingilizce kurusuna katildigini söyleyen Sevgi Kiziltan da tarama testini telefonuna gelen mesajla ögrendigini söyleyerek, “ Ingilizce kursuna katiliyorum. Telefonuma mesaj geldi ve buraya geldik. Yas itibariyle hafif bir isitme kaybi var, çikan bu sonucu degerlendirecegiz. Buraya yakin oldugum için geldim ve bu hizmetten dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

“EVIME YAKIN OLMASI AVANTAJ SAGLIYOR”

Isitme testi olan Fatma Acar ise yapilan testlerden memnun kaldigini belirterek “Çok tesekkür ediyorum. Test sonucumda problem çikmadi. Burasi evime çok yakin olmasindan dolayi avantaj sagliyor. Yürüyerek gelebiliyorum” seklindeki görüslerini ifade etti.

KADIKÖY SOSYAL YASAM MERKEZLERI HAKKINDA

4 Aralik 2013 tarihinde hizmete baslayan Kadiköy Belediyesi Sosyal Yasam Evi, 65 yas üstündeki kisilerin vakitlerini degerlendirebilecegi bir yer olarak hayata geçirildi. Çogu aktif çalisma hayatini birakmis veya emekli olmus 65 yasin üstündeki vatandaslarin eve kapanmasini engellemek, yasitlariyla bir araya gelerek yeni sosyallesme ortamlari olusturmak, hosça vakit geçirmelerini ve üretkenliklerinin devamini saglamak amaciyla açilmis bir merkez. Ilk olarak Sahrayicedit Mahallesi’nde hizmete baslayan Sosyal Yasam Evi'nin ikincisi 21 Eylül 2017 tarihinde 19 Mayis mahallesinde açildi.