Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’nden “Baba Destek”

Kadıköy Belediyesi’nden “Baba Destek”

Kadiköy Belediyesi ile AÇEV’in birlikte yürüttügü “Baba Destek Programi” ile babalara çocuk gelisimi konusunda egitim veriliyor.

Kadiköy Belediyesi, bünyesindeki etüt merkezlerinden ve çocuk yuvalarindan faydalanan çocuklarin babalarina yönelik “Baba Destek Programi” baslatti. Program Anne Çocuk Egitim Vakfi (AÇEV) isbirligiyle yürütülüyor.

“Baba Destek Programi” tanisma toplantisi Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvasi, Kemal Tahir ve 19 Mayis etüt merkezlerinde gerçeklestirildi. 15’er kisilik gruplarla 10 hafta boyunca haftada 1 gün 2 saatlik oturumlar halinde gerçeklestirilecek programin ilk oturumu da Çarsamba günü gerçeklestirildi. Baba Destek Programina 3-6 ve 7-11 yas arasinda çocuklari olan babalar katilacak.

PROGRAMDA NELER VAR?

Programa katilan babalarla 10-12 hafta boyunca haftada bir gün 2-2 buçuk saatlik toplantilar yapilacak. Baba Destek Programi ile babalarda aile içinde çocuklarinin gelisimine katki konusunda farkindalik olusturulmasi ve babalarin çocuklariyla daha saglikli iletisim kurabilmesinin amaçlaniyor. Her hafta farkli bir konunun islendigi program kapsaminda Babanin Çocugun Gelisiminde Rolü, Aile Tutumlari, Çocugu Dinleme ve Anlatma, Olumlu Davranis Gelistirme, Çocugun Bilissel, Sosyal, Duygusal, Fiziksel ve Cinsel Gelisimi, Okul, Arkadaslar ve Baba, Çocukla Zaman Geçirmek ve Oyun gibi basliklar yer aliyor.

BABALAR NE DIYOR?

Baba Destek Programi tanisma toplantisina katilanlardan Semih Behadir, babalarin bu konuda egitimli olmasinin çocuk gelisimine katki saglayacagini belirterek, böyle bir egitim almayi önceden de çok düsündügünü, bunun eksikligini yasadigini ifade etti. Behadir, “Önceden çok istedik bunlari ögrenmeyi ama keske firsat olsaydi böyle bir egitim olsaydi o zaman da ögrenebilseydik. Ama simdi böyle bir çalisma da çok güzel” dedi.

Programin adi ne kadar Baba Destek Programi olsa da tanisma toplantisina katilanlar arasinda Dede Ömer Uman da vardi. Ömer Uman, torunu için toplantiya katildigini belirterek söyle konustu; “Eger iyi bir egitim alip, ana baba çocuk iliskilerini iyi ögrenebilirsek çocuga ona göre davraniriz, daha iyi yetisir çocuk. Çok faydali olacak”