Home IconarrowHaberlerarrowKADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN BESTE YARIŞMASI

KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN BESTE YARIŞMASI

Kadiköy Belediyesi beste yarismasi düzenliyor. 35 yas alti genç kompozitörlere açik beste yarismasina son katilim tarihi 30 Aralik 2016.

Kadiköy Belediyesi, sanatçi ve edebiyatçilari yeni eserler yaratmaya özendirmek için müzik ve sahne sanatlari dallarinda degisik ödüllü yarismalar düzenliyor. Bunlardan biri de, 2017 yilinda sonuçlanmasi planlanan Türk bestecileri için açilan “Kadiköy Belediyesi Ulusal Süreyya Operasi Beste (oda orkestrasi için süit) Yarismasi”

Geçtigimiz yillarda yapilan genç "piyano" ve "keman" icracilarina yönelik yarismalarin ardindan "beste" alaninda açilan "Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi Ulusal Beste Yarismasi 2017" Süreyya Operasi'nda yapilacak olan üçüncü yarisma olacak.

35 yas alti genç kompozitörlere açik olan yarismanin Seçici Kurul'u Cihat Askin, Gürer Aykal, Oguzhan Balci, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Yalçin Tura ve Hasan Uçarsu'dan olusuyor.

Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL ve bir adet 2.500 TL mansiyon ödülünün verilecegi yarismada Seçici Kurulca uygun görülen eserlerin, belediye tarafindan kaydi ve CD olarak basimi yapilacak.

Bestecilerin eserlerini 30 Aralik 2016 tarihine kadar gönderebilecekleri yarismanin finali halka açik olarak 6 Mart 2017 Pazartesi aksami Süreyya Operasi'nda yapilacak ve ödül töreni konserin ardindan ayni gece gerçeklestirilecektir.

Ayrintili bilgi ve yarisma sartnamesi www.sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/beste yarismasi-7ecbc4cc-c491-4cc6-8b1e-8b709da1a51c.jpg