Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden Küresel Isınma İçin Mesaj: İklim İçin Ses Ver

Kadıköy Belediyesi'nden Küresel Isınma İçin Mesaj: İklim İçin Ses Ver

Kadiköy Iklim Elçileri asiri yagislar, seller, kuraklik, gida kitligi gibi sorunlarla hayatimizin her alanina yansiyan, kentlerimizi tehdit eden ‘küresel isinma ve iklim degisikligi’ ile mücadele için Kadiköy ‘de toplandi. 12-14 Eylül’de San Francisco’da düzenlenecek Küresel Iklim Eylem Zirvesi öncesinde bir araya gelen Kadiköy Iklim Elçileri 8 Eylül Cumartesi günü ‘Iklim için Ses Ver’ (Rise for Climate) sloganiyla Kadiköy Kalamis Parki’nda saat 15:00-18:00 arasinda etkinlik düzenledi. Etkinlikte denizden ve karadan ‘Iklim Için Ses Ver’ yazili dev pankartlar açildi.

KARADAN VE DENIZDEN PANKART AÇTILAR

Kadiköy’le ayni anda dünyanin dört bir yaninda 89 ülkede 748 noktada düzenlenen etkinliklerin bir duragi da Kalamis Parki oldu. Çevre ile ilgili sivil toplum kuruluslari ve Kadiköy Kent Konseyi’nin yer aldigi etkinlikte yetiskinlere ve çocuklara yönelik farkli atölyeler, perküsyon gösterileri ve paneller düzenlendi. Çevre dostu ulasimin bir numarali anahtari bisikletliler de alana bisikletleriyle girdiler. Etkinligin sonunda bir araya gelen katilimcilar Iklim Için Ses Ver yazili yuvarlak bir pankarti el birligi ile açtilar. Ayni anda botlarla kiyiya yanasan bir grup da deniz üzerinde ‘Yasanabilir Kentler Fosilsiz Bir Gelecek Için’ yazili pankart açti.

BIREYSEL ÖLÇEKTE YAPILAN EYLEMLER DAHI ÇOK ÖNEMLI

Kadiköy Belediye Meclisi’nde ‘Kadiköy Iklim Adaptasyon ve Eylem Plani’ni onaylayarak yerel yönetimlerde bir ilki gerçeklestiren Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu yaptigi konusmada, iklim degisikligi ile mücadelede model ve yönetim anlayisinin degistirilmesi gerektigi mesajini verdi. Nuhoglu, “Teknolojinin çok hizli gelistigi bir dünyada yasiyoruz. Çok fazla kirlilik oluyor. Iklimle ilgili sorunlarin çözümünde model ve yönetim anlayisini degistirmek zorundayiz. Kamunun bunu tek basina çözme sansi ve gücü yok. Sivil toplum kuruluslari, meslek örgütleri ve bireylerin katilimi ile bunu çözme sansi var. Paris Iklim Zirvesi gibi evrensel ölçekteki anlasmalarin da dünyaya yayilmasi gerekiyor.” dedi.