Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’ne Ab’den Destek

Kadıköy Belediyesi’ne Ab’den Destek

Kadiköy Belediyesi, Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen 'Türkiye'de Iklim Degisikligi Alaninda Kapasitenin Gelistirilmesi Hibe Programi' çerçevesinde 49.882,2 Avro hibe almaya hak kazandi.

Kadiköy Belediyesi, 'Türkiye'de Iklim Degisikligi Alaninda Kapasitenin Gelistirilmesi Hibe Programi' çerçevesinde hibe almaya hak kazandi. Katilim Öncesi Mali Yardim Araci’nin (IPA) “Türkiye’de Iklim Degisikligi Alaninda Kapasitenin Gelistirilmesi Hibe Programi”na Türkiye Avrupa Vakfi ortakligi ile “Kadiköy Belediyesi Bütüncül ve Katilimci Iklim Eylemi (Integrated and Participatory Climate Action for Kadiköy Municipality)” projesi ile katilim saglayan Kadiköy Belediyesi 49.882,2 Avro hibe almaya hak kazandi.

BÜTÜNCÜL ve KATILIMCI IKLIM EYLEMI PROJESI

Proje Kadiköy’de iklim degisikligi konusunda öncü olacak.  15 Eylül tarihi itibariyla baslayan ve 1 yil sürecek projede, katilimci bir perspektifle belediye personeli ve Kadiköylülerin aktif katilimiyla, iklim degisikliginin etkilerini azaltmaya yönelik çalismalar yapilacak.

Proje kapsaminda Kadiköy sakinleri arasinda yerel sahiplenme platformlari olusturmak; 3-6 yas grubundaki çocuklara yönelik egitim programlari gelistirmek; Kadiköy Belediyesi’nin iklim degisikliginin negatif etkilerine karsi dirençli hale gelmesinde kapasite arttirmak; özellikle gençler ve çocuklara odaklanmak ve belediyenin iklim degisikligi ile ilgili faaliyetlerinde paydaslar arasinda sahiplenme duygusu yaratmak amaçlaniyor.

Proje paydaslari arasinda belediye çalisanlari, Kadiköy Kent Konseyi, sivil toplum kuruluslari, Kadiköy mahalle muhtarlari, gençler ve çocuklar basta olmak üzere Kadiköy sakinleri yer aliyor. Proje ayrica Kadiköy’de yasayan ve /veya Kadiköy için çalisan ve iklim degisikliginden etkilenen herkesi kapsiyor.

ÇOCUKLAR IÇIN KITAPÇIK

Proje kapsaminda Kadiköy Belediyesi karbon emisyon hedeflerini revize edecek ve yeni hedeflere göre fayda- maliyet analizi yapacak. Revize edilen karbon emisyon hedefleri dogrultusunda çalismalar yapilacak.

Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Degisikligi Stratejisi ve Faaliyet Plani Taslagi hazirlanarak yol haritasi çikarilacak. Çikarilan yol haritasi çesitli toplantilarla Kadiköy’lülerle tartisilacak, görüs ve önerileri alinacak.  Çesitli platformlarda yapilan toplantilarda toplanan görüs ve öneriler plana dahil edilecek. Projede çocuklar için de özel çalismalar yapilacak. Projede 3-6 yas arasi çocuklar için sürdürülebilir egitim programi gelistirilerek, Kadiköy’deki 20 anaokulunda bu egitimler verilecek ve en az 4 bin çocuga ulasilarak iklim degisikligi konusunda farkindalik kazanmalari saglanacak.