Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’ne Ceza Büyükşehir Meclisi’ne Taşındı

Kadıköy Belediyesi’ne Ceza Büyükşehir Meclisi’ne Taşındı

Tasyapi’nin, Kadiköy Belediyesi’ne açtigi tazminat davasi Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’ne tasindi. CHP’li Kadiköy ve IBB meclis üyeleri Meclis Baskanligi'na soru önergesi verdi. AKP’li Meclis üyeleri de, Kadiköy Belediyesi'nin itiraziyla bir üst mahkemeye tasinacak davaya müdahil olacaklarini açikladi.

Kadiköy Belediyesi'nin, Tasyapi Insaat tarafindan Meteoroloji Müdürlügü arsasina insa edilen dört gökdeleni 'hukuka aykiri ve keyfi eylemlerle' durdurarak zarara ugrattigi gerekçesiyle 101 milyon lira tazminat ödemesi yönündeki mahkeme karari Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclisi gündemine tasindi. Kadiköy Belediyesi’nin CHP’li IBB Meclis üyeleri tazminat davasi karari ile ilgili soru önergesi verdi.

Kadiköy Belediyesi’nin Büyüksehir Meclis üyeleri adina konusan Mesut Kösedagi iki gün önce Basbakanin Istanbul’da oldugunu hatirlatarak “Basbakan Istanbul’daki imari teslim etmeyin dedi. Biz Kadiköy Belediyesi olarak bir binaya kaçak yapi yapilmasina karsi çiktigimiz için 101 milyon lira para cezasina çarptirildik. Görevimizi yaptigimiz için Kadiköy Belediyesi olarak sözde mahkum olduk. Bir üst mahkemede bunun muhakkak çözülmesini umuyoruz. Buradaki herkese de soruyoruz; Kaçak yapiyi engellemek ne zamandan beri suç oluyor?” diye sordu. Mesut Kösedag, Namik Kemal Ceylan, Ülkü Koçar, Hüseyin Sag, Ahmet Temurlenk, Hakki Saglam, Soydan Alkan, Uygur Çakmak imzali önergede su sorular yer aliyor:

Kadiköy Göztepe Mahallesi Eski Meteoroloji arsasi üzerinde yapilan 4 adet blok için;

-          Bölgede net parselde e=2.07 uygulamasi yapilirken sadece bu parsel için ayricalikli olarak verilen brüt parselden e=2.07 emsal hakkini nasil elde ettiginin,

-          Ilçe Belediyesince incelenmesi tamamlanmadan ve 08.09.2013 yönetmenliginin 59. Maddesindeki prosedüre uyulmadan Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onaylanan projenin ilçeye gönderilmemesi nedeniyle emsale dahil edilen alanlar anlasilmamakla birlikte, verilen resmi ruhsattan bagimsiz bölüm alaninin 99.000 m2 den 116.500 m2 ye çikarildigi görülmektedir.

Buna göre;

-          Ilçe sinirlari dâhilinde neden ilk kez Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan böyle bir projenin onaylandigi,

-          Söz konusu projenin Imar Hükümleri dogrultusunda hazirlanip hazirlanmadigi,

-          Projenin Emsal hesaplarinin hangi yönetmenlik dogrultusunda incelendigi,

-          Yerindeki imalatin onayli projeye uygun olup olmadigi,

Konularinin incelenmesi önergemizin kabul edilmesi hususunda geregi arz olunur.”

AKP’LI MECLIS ÜYELERI: MÜDAHIL OLACAGIZ

Oturumda söz alan AKP'nin IBB ve Kadiköy Belediye Meclis üyesi olan Ömer Sahan, konuya müdahil olacaklarini söyledi. Sahan “Belediyemiz bu mahkeme kararini üst mahkemeye götürecek, biz de Ak partili meclis üyeleri olarak üst mahkemede olaya müdahil olacagiz" dedi. Oturumu yöneten IBB Baskan Vekili Ahmet Selamet de “Insallah üst mahkeme itirazlarinizi kabul eder, siz de Kadiköy Belediyesi olarak bu rakami ödemekten kurtulursunuz" dedi