Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'ne "Yılın Kültür Şehri" Ödülü

Kadıköy Belediyesi'ne "Yılın Kültür Şehri" Ödülü

Kadiköy Belediyesi, ‘Sehir Ödülleri Türkiye 2018’ proje yarismasinda ‘Yilin Kültür Sehri’ ödülüne layik görüldü.

Yasayan Sehirler Platformu liderliginde, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yasar Üniversitesi Akademik isbirligiyle gerçeklestirilen 'Sehir Ödülleri Türkiye 2018' ödülleri, Izmir'de Sabanci Kültür Sarayi’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sehir paydaslarinin proje ve uygulamalarinin degerlendirilerek ödüllendirildigi yarisma Umut Isigi Temali Paydas Ödülleri, Bilim Isigi Temali Akademik Ödüller ve Özel Ödüller olmak üzere 3 farkli kategoride yapildi.

Kadiköy’ü kültür, turizm ve sanat kenti yapmayi stratejik amaçlari arasina alan Kadiköy Belediyesi bu amaç dogrultusunda ürettigi ve hayata geçirdigi projelerle basvurdugu yarismanin Umut Isigi Ödülü kategorisinde Yilin Kültür Sehri ödülünü aldi. Ödülü Kadiköy Belediyesi Baskan Yardimcisi Bahar Yalçin aldi.

SANAT INSANI SUSTURMAZ

Yalçin yaptigi konusmada: “Her ilçe gibi Kadiköy de pek çok kültürü kendi içerisinde barindiriyor. Bizim amacimiz da bu kültürü bir sonraki asamalara tasimak, Kadiköy’de kültür sanat ortamini genisletmek. Kadiköy’ün sadece merkezinde bugün 60 tane özel tiyatro, 200’e yakin sanat atölyesi var. Bizim kamu olarak bakis açimiz bu tiyatrolarda, sanat atölyelerinde sanatçilarin yaptiklari islere müdahil olmak degil aksine onlarin daha özgür bir ortamda çalismalarini saglamak. Bu anlamda örgütlenmeye katki sagliyor, yeni tesisler yapiyoruz. Bu tesislerin pek çogu da tarihi binalari alip, restorasyonunu saglayarak hizmete açtigimiz tesisler. Örnegin bunlarin içerisinde Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi gibi kurumlarimizi sayabiliriz. Önemli olan bunlarin içerisinde yetisen gençlerin özgür düsünceli, kendilerini ifade edebilen bireyler olabilmesi. Bizim en önemli amacimiz bu. Pek çok kurum susabilir ama sanat insani susturmaz. Herkesi Kadiköy’e bekliyoruz. Daha özgür, daha sanatla barisik birlikte yasamayi diliyorum.” dedi.

Kadiköy Belediyesi’nin ödül alan projeleri söyle: Haldun Taner Müze Evi, Kadiköy Plak Günleri, Kadiköy Kitap Günleri, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile isbirligi, Kadiköy Tiyatrolar Platformu ile isbirligi, Karikatür Evi, Suadiye Sanat Atölyeleri basta olmak üzere, kültür merkezleri ile sanat merkezlerinde gerçeklestirdigi egitimler ve etkinlikler.