Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Caz Yapacak

Kadıköy Caz Yapacak

22. Istanbul Caz Festivali, 15’i askin farkli mekânda 250’den fazla yerli ve yabanci sanatçi ile 35’in üzerinde konser programiyla sürüyor.  27 Haziran’da baslayan festival bu yil Kadiköy Belediyesi’nin katkilariyla Anadolu yakasina da tasindi.  22. Istanbul Caz Festivali,  Fenerbahçe Parki’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadiköy’deki “Gece Gezmesi” etkinlikleriyle karsi’yi caz aksamlarina doyuracak.

Festival caz müziginin enerjisini yine parklara tasiyarak 4 Temmuz Cumartesi günü Istanbullulara açik hava senligi yasatacak. Fenerbahçe Parki ve Fenerbahçe Khalkedon’a kurulan sahnelerde bando ve caz orkestralariyla Türkiye’nin kesfedilmeyi bekleyen basarili genç cazcilarini ayni etkinlikte bulusturacak “Parklarda Caz” ücretsiz olarak gerçeklestirilecek.

Etkinligin lokomotifi olacak 8 kisilik New Orleans’li grup The Soul Rebels Brass Band, caz, funk, soul, hip-hop, rock ve pop müzigi en iyi sekilde harmanladiklari müzikleriyle festival sahnesinin gözdelerinden olacak. Montreux, Viyana ve North Sea Jazz Festivalleri’nde performans sergilemis Gettysburgh College Jazz Ensemble da “Parklarda Caz”da konser verecek topluluklar arasinda yer aliyor.

Bu yil festival kapsaminda ilk kez düzenlenecek “Gece Gezmesi” etkinligi, müzik senligi ruhunu Kadiköy haritasina tasiyor. 8 Temmuz Çarsamba günü Kadiköy, Moda ve Yeldegirmeni rotasinda yer alan çesitli konser mekânlarinda, civar müzisyenlerin ev stüdyolarinda ve atölyelerde, “Gece Gezmesi” kapsaminda çesitli etkinlikler gerçeklestirilecek. Bu etkinlikler, Türkiye’den alternatif/bagimsiz müzisyenler ve cazin genç temsilcilerinin katilimiyla düzenlenecek.

4 Temmuz Cumartesi 17.30’da Fenerbahçe Parki veKadiköy Belediyesi Fenerbahçe Khalkedon Sosyal Tesisleri'n deki ücretsiz etkinliklerin programi söyle:

Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi

19.00 - 19.45  The Roots of Jazz

19.45 - 20.30  Eren Akgün Septet

21.00 - 22.00  Gettysburg College Jazz Ensemble

22.30 - 23.30  The Soul Rebels

Park Sahnesi

17.30 - 18.15  Vocca Acapella

18.45 - 19.30  Can Koçlar Quartet

20.15 - 21.00  The Cold Vibes

21.30 - 23.00  20 Feet from Stardom (Film Gösterimi)