Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Karşılıyor

Kadıköy Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Karşılıyor

KADIKÖY CUMHURIYET BAYRAMINI COSKUYLA KARSILIYOR

Kadiköy Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98. yil dönümünü 1 hafta boyunca sürecek bir dizi etkinlikle kutluyor. 29 Ekim’de Bagdat Caddesi’nde gerçeklesecek geleneksel Cumhuriyet Yürüyüsü’ne kadar sürecek etkinliklerde, bayram coskusu Kadiköy’ün sokaklarina Cumhuriyet Bandosu ile ulasacak.

Bando ile baslayacak etkinlikler mesale yakma töreni, spor festivali, bisiklet ve klasik otomobil konvoyu, söylesi ve siir dinletileri ile devam edecek. Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin en görkemlisi ise her zamanki gibi 29 Ekim’de Bagdat Caddesi’nde yapilacak yürüyüs olacak.

CUMHURIYET BANDOSU ESLIGINDE BAYRAK DAGITIMI

Cumhuriyet Bandosu, bu yil da 29 Ekim gününe kadar bayram coskusunu Kadiköy’ün bütün mahallelerine tasiyacak. 23 Ekim Cumartesi saat 14.00’te Osmanaga Mahallesi, Halitaga Caddesi’nde programina baslayacak bando, her gün Kadiköy’ün farkli mahallelerine ugrayacak ve bando esliginde bayrak dagitimi yapilacak. Cumhuriyet coskusu üniversitelerarasi spor festivaliyle devam edecek. Kadiköy Belediyesi ve Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu isbirligiyle 25 – 31 Ekim tarihleri arasinda Kalamis Gençlik ve Spor Kompleksi’nde gerçeklesecek festivalde, sporcular plaj futbolu ve streetball turnuvalarinda yarisacak ve Cumhuriyet kupasina hak kazanacak. Öte yandan 25 Ekim Pazartesi saat 10.00’da Kadiköy Iskele Meydani Atatürk Aniti’nda Mesale Yakma Töreni yapilacak. 29 Ekim gününe kadar yanmaya devam edecek mesaleyi Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ögrencilerle birlikte yakacak.

Cumhuriyet coskusu Kadiköy Belediyesi Gönüllüleri’nin düzenledigi günün önemini anlatan söylesi ve siir dinletileri ile devam edecek. Göztepe Gönüllüleri, Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda 27 Ekim Çarsamba saat 14.00’de Göztepe Gönüllü Evi’nde Sair Yazar Hüseyin Çeliker, Program Yapimcisi Serap Kasikçi ve Akademisyen Dr. Korkmaz Uluçay’i konuk ediyor. Moda Gönüllüleri de 29 Ekim günü saat 11.00’de, mahalleliler ve sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla Moda Atatürk Büstü’ne çelenk koyacak. Kosuyolu Gönüllüleri ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni Bisiklet Söleni’yle kutluyor. Haydarpasa Lisesi Spor Kulübü ile birlikte düzenlenen bisiklet turu 31 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Baglarbasi’ndan start alacak ve Kosuyolu Parki’nda son bulacak.

KLASIK OTOMOBILLER VE BISIKLETÇILERDEN CUMHURIYET KONVOYU

29 Ekim Sali saat 10.00’da bisikletlilerin ve klasik otomobillerin olusturacagi konvoy renkli görüntülere sahne olacak. Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi’nin organize ettigi Cumhuriyet Konvoyu ile 29 Ekim Bisikletçileri’nin olusturacagi bisikletli kortej 60’inci Yil Göztepe Parki’ndan güzergâhina baslayacak ve Bagdat Caddesi’nden ilerleyerek, Kiziltoprak’ta son bulacak.

CUMHURIYET SEVDALILARI CADDE’DE BULUSUYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin doruk noktasini ise bu yil da “Cumhuriyet Yürüyüsü” olusturuyor. Kadiköy Belediyesi, Bagdat Caddesi Suadiye Isiklar’da saat 19.00’da baslayacak yürüyüs için hazirliklarini tamamladi. Cumhuriyet sevdalilari, Türk bayraklari ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Cuma aksami Bagdat Caddesi’nde bulusacak. Sosyal mesafe kurallari dikkate alinarak düzenlenen yürüyüs Suadiye Isiklar’da baslayip, Iskele Sokakta son bulacak.