Home IconarrowHaberlerarrow Kadıköy, Depremzede Çiftçilerle Dayanışmaya Devam Ediyor

Kadıköy, Depremzede Çiftçilerle Dayanışmaya Devam Ediyor

Depremzede çiftçilerin ürünleri Kadiköy Deprem Dayanisma Pazari’nda!

Kadiköy Belediyesi, depremzede çiftçilerin ürettigi ürünleri Kadiköy’e getirerek deprem dayanisma pazarlari kurmaya devam ediyor. Pazardan elde edilen tüm gelir depremden etkilenen üreticilere gönderiliyor. 30’dan fazla ürünün yer aldigi dayanisma pazarlarinin üçüncüsü, 8 Nisan Cumartesi günü Kadiköy Belediyesi bahçesinde kurulacak.

50 binden fazla vatandasin hayatini kaybettigi depremin hemen ardindan harekete geçen Kadiköy Belediyesi, deprem bölgelerinde üretim yapan çiftçilerin ve kadin kooperatiflerinin ürünlerini Kadiköy’e getirerek deprem dayanisma pazarlari kuruyor. Bu hafta üçüncü kez kurulacak pazarda Hatay ve Malatyali çiftçilerden portakal, limon, kuru kayisi; Hatay Vakifköy Kadin Kooperatifi ve Defne Kadin Kooperatifi’nden reçel, bal, zeytinyagi, zeytin, nar eksisi, salça gibi el emegi yerel ürünler tezgâhlarda vatandaslarla bulusacak. Elde edilen gelirin tamaminin depremzede çiftçilere gönderildigi pazarda kredi kartiyla da alisveris yapmak mümkün. Kadiköy Belediyesi Deprem Dayanisma Pazari, 8 Nisan Cumartesi günü Kadiköy Sögütlüçesme’de bulunan Kadiköy Belediyesi merkez binasi bahçesinde kurulacak ve saat 11.00 - 18.00 saatleri arasinda açik olacak.

Deprem bölgelerinden çiftçilerin ve kadin kooperatiflerinin ürettigi bazi yöresel ürünlerin satisi ise Pazartesi’den Cumartesi’ye, Kadiköy Feneryolu’nda ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan Kadiköy Belediyesi Atiksiz Dükkân’larda gerçeklestirilmeye devam ediyor.

“Çiftçilerin ürünleri satilamazsa hayatlarini idama ettirmesi mümkün degil”

Depremin ilk gününden bu yana afetin yaralarini sarmak için dayanisma faaliyetlerine ara vermeden devam eden Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi da yerel üreticilerin yasadigi sikintilar ve dayanisma pazarlariyla ilgili sunlari söyledi:

“Deprem bölgesinde köylere gittigimiz zaman çiftçilerin ürünlerin çogunin ellerinde kaldigini gördük. Çiftçimiz, agacindan limonunu, mandalinasini, portakalini toplayamamisti. Biz de belediye olarak hemen Samandag’da bir depo kurduk. Mandalinalarin birçogu enkazin altinda kalmisti. Satilmadigi takdirde oradaki çiftçinin hayatini idame ettirmesi mümkün degil. Ayrica agaçta kalirsa önümüzdeki sene verim düsüklügü olacak. Hem bu seneyi kaybedecek, hem de gelecek seneyi kaybedecek çiftçi. Ayni sekilde Malatya’da kuru kayisi aldigimiz çiftçimiz enkaz altindan çikti. Bir ihtiyaç oldugunu gördük. Oradaki ürünleri buraya getirip Kadiköy Belediye bahçesinde kurmus oldugumuz Dayanisma Pazari’nda satmaya basladik. Ben ilgiden çok memnunum. Ama daha da fazla olmasi gerekiyor ki buradaki ürünleri bitirelim haftaya yeni ürün alabilelim. Oraya gittigimizde oradaki ürünleri daha fazla getirebilelim.”