Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Gençlik Sanat Merkezi Yeni Dönem Kayıtları Başladı

Kadıköy Gençlik Sanat Merkezi Yeni Dönem Kayıtları Başladı

Kadiköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi  (GSM), yeniden yapilandirma süreciyle birlikte yeni dönem ders programi hazirliklarini tamamladi. Programda yaratici drama, yaratici yazarlik ve Latin danslarinin yani sira müzik bölümünde keman, gitar, flüt, vurmali çalgilar, akordeon, ney, baglama ve san dersleri yer aliyor.

Gençlik Sanat Merkezi yeni ögrenci kayitlarini almaya basladi.  Basvurular 27 Aralik’a kadar GSM’ye sahsen basvurarak veya online olarak yapilabilir. Basvuru sartlarinda Kadiköy ilçe sinirlari dahilinde ikamet etmek veya ilçe içindeki her hangi bir okulda ögrenci olmak sarti araniyor. 14 – 22 yas arasi ögrencilerin basvurabilecegi programdan egitim süresi boyunca her ögrenci sadece bir bölümden yararlanabilecek. Gençlik Sanat Merkezi’ne sahsen basvurular Sali, Çarsamba, Persembe ve Cuma günleri 10.30 – 18.00 saatleri arasinda yapilacak. GSM’nin 02164186034 numarali telefonundan da ayrintili bilgi edinilebilir.

GENÇLIK SANAT MERKEZI DERSLERI

SAN dersinin egitmenleri Fevzi Çankaya, Bugra Ugur, Ugur Etiler. Ders süresi 50 dakika ve 2 kisi ile sinirli. Sinavla ögrenci alinmakta ve egitim bir yil sürüyor. Ses egitimi ve vokal, dogru sarki söyleyis teknikleri, repertuar çalismasi ve anatomi bilgisini kapsayan konularda egitim verilmekte.

YARATICI DRAMA dersinin egitmenleri Nihayet Nihal Köse ve Mustafa Baris Yalçinsoy. Ders süresi 180 dakika ve 15 kisi ile sinirli. Egitim süresi bir yil. Ögrenciler bu bölüme basvuru sirasina göre, yetenek degerlendirme sinavi yapilmaksizin alinmakta. Oyun ve sanat, bir katilimcinin gelisimi ve kendini kesfetmesi için en iyi yöntemdir.  “Yaratici Drama” oyun ve dogaçlamalara dayanarak katilimcinin sosyal iletisimini güçlendirirken, özgüvenine, uyum saglamasina ve kendini ifade edebilmesine katkilar saglarken katilimcinin yaraticiligini gelistirir.

YARATICI YAZARLIK dersinin egitmeni Nihayet Nihal Köse. Ders süresi 180 dakika ve 15 kisi ile sinirli. Egitim süresi bir yil. Yazi dünyasina bir giris yapmak istiyorsaniz, daha önce yaziyor ama nasil yazacaginizi bilmiyorsaniz bu çalisma sizi farkli ve yaratici bir çalismaya götürecektir. Kendi kurmaca metinlerinizi yazarken yaraticiliginizi daha iyi ortaya koyabilecek, temel yazim, kurgu, metin teknikleri hakkinda bilgi düzeyinizi yükseltip, edebiyat dünyanizi gelistireceksiniz.

YARATICI DANS dersinin egitmeni Nilüfer Esin Berberoglu. Ders süresi 120 dakika ve 15 kisi ile sinirli. Egitim süresi bir yil. Beden ve zihin arasinda köprü olusturarak koordinasyonu arttirarak, etkin biçimde kisilerarasi iletisim kurmayi hedeflemekte. Bireysel ve grup halinde serbest dogaçlamalar yapabilecek dikkat ve beceriyi gelistirmek. Sahne becerilerine katki saglamak durus, postur, esneklik gibi çalismalarin ögrenilmesi, kisinin bedeni ve kendisini ifade biçiminin ve güveninin gelismesi…  Görsel sanatlar, müzik, siir ve ses arasindaki sinerjiyi pratik etmek. Bu alandaki çalismalarina destek olmak. Dikkat, odaklanabilme, spontan olabilme becerisini gelistirmek. Bedensel zekâyi gelistirmek için duyumsal ve kinestetik algiyi gelistirmek. Kisinin hareket hafizasini ve repertuarini genisletmek. Oyun oynama kapasitesinin artisi ve buna bagli olarak yaraticiligin gelisimi hedeflenmekte. Içsel yargilamalari birakarak, basarisizlik, yeteneksizlik gibi kaygilardan kurtulmak ve yeteneklerini kesfetmek.

LATIN DANSLARI egitmeni Emre Ünsal. Ders süresi 80 dakika ve 16 kisi ile sinirli. Egitim süresi iki yil. Dersler Salsa, Chacha, Bachata, Merenque, Kizomba