Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy 'Hayvanları Koruma Gününü' Çocuklarla Kutladı

Kadıköy 'Hayvanları Koruma Gününü' Çocuklarla Kutladı

Kadiköy Belediyesi, 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü’nde hayvanlarin da yasama hakkinin olduguna vurgu yapmak ve farkindalik olusturmak için bir etkinlik düzenledi.

Hollanda'nin baskenti Lahey'de bir grup dernegin birleserek kurdugu Dünya Hayvanlari Koruma Federasyonu 1931 yilinda 4 Ekim'i Hayvanlari Koruma Günü olarak ilan etti. Kadiköy Belediyesi de bu gün dolayisiyla Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde hayvanlarin yasam haklarina saygi gösterilmesi ve korunmasina yönelik farkindalik olusturmak için bir etkinlik düzenledi.

Veterinerlik Isleri Müdürlügü’nün organize ettigi, ilkokul ögrencileri ve hayvan severlerin katilimiyla düzenlenen etkinlik Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin sergiledigi Drama oyunuyla basladi. “Dostlar Anlatiyor” adli oyun hayvanlarin dilinden hayvanlarin dostluguna vurgu yapiyor.

DOGADA HER CANLININ YASAM HAKKI VARDIR

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu etkinlikte yaptigi konusmasinda sokak hayvanlarinin en iyi sartlarda korunmasina vurgu yapti ve konusmasini “Doga sadece biz insanlara ait degil. Tüm canlilarin esit sartlarda yasama hakkinin oldugu bu yerkürede dogayi korursak tüm canlilarin devamliligini saglayabiliriz. Kadiköy bu anlamda hayvanlarin en çok sevildigi ve korundugu ilçelerden bir tanesi. Bunun gelecege tasinmasi ve sürekliliginin saglanmasinda çocuklarin rolü büyük. Gelecegin yetiskinleri çocuklarla bu sorunu ortadan kaldiracagimiza inaniyoruz.” sözleriyle sürdürdü.

Kadiköy Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Teoman Aslan ise hayvan sevgisi üzerinden yaptigi konusmasinda: “Bu anlamli günü çocuklarla bu sene kutlamayi istedik. Çocuklara hayvanlari sevmeyi ögretmek ve sevmenin aslinda korumak oldugunu biliyor olmalari önemli. Çünkü sevdigi her seyi koruyacagini, dolayisiyla dogayi ve hayvanlari da koruyacagini ögrenmis olacaklar.” dedi.

Çocuklarin, Hayvanlari Koruma Günü anlayisiyla düzenlenen resim atölyesine de katildigi etkinlik Sarmasik Grubu’nun verdigi müzik dinletisiyle devam etti. Etkinlik sonunda çocuklara sokak hayvanlari için mama hediye edildi.