Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Plak Günleri Başlıyor

Kadıköy Plak Günleri Başlıyor

Kadiköy Plak Günleri, 2 Ekim Cumartesi Kadiköy Belediyesi bahçesinde basliyor. Bu yil plaklar halk ozani, usta Neset Ertas anisina dönecek.

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil 5’incisini düzenledigi Kadiköy Plak Günleri 2 – 3 Ekim tarihlerinde Kadiköy Belediyesi’nin Hasanpasa’da bulunan merkez binasi bahçesinde basliyor. Etkinlik, 25 Eylül 2012 yilinda aramizdan ayrilan halk ozani Neset Ertas’in anisina düzenleniyor. Program kapsaminda, Bozlak geleneginin yeni temsicilerinden biri olan müzisyen Ismail Altunsaray, “Neset Ertas Anisi”na bir konser verecek ve konserinde usta sanatçinin eserlerini seslendirecek. Iki gün boyunca sürecek programda bu yil da plakçilar stantlarini açacak ve plak koleksiyoncularina ve müdavimlerine keyifli bir bulusma yasatacak. Programda ayrica söylesiler, imza günleri ve dj performanslari da yer aliyor.

Programin ilk günü saat 12.00’de analog müzik söleniyle baslayacak. Ilk gün programinda Türk popunun ilk kadin seslerinden Ayferi ile “Çal Çingene Çal” baslikli söylesi ve imza günü gerçeklesecek. Program, müzik yazari Murat Beser’in “Plak Kültürü ve Koleksiyonerlik” söylesisi ile devam edecek. Beser’in konuklari koleksiyoner Ercan Imre ve pek çok müzik türüne ait yeni, nadir ve ikinci el plaklarin bulunabilecegi Rainbow45 Records magazasindan Salih Karagöz olacak. Birinci günün son söylesisi müzik yazari Artemis Günebakanli’nin “Yeni Oyuncular: Degisen Müzik Sektöründe Kurallari Kendin Yazmak” söylesisi olacak. Günebakanli’nin konuklari müzisyen Nilipek ve Nova Norda olacak. Halk müziginin duayen sanatçisi Ümit Tokcan ise yeniden basilan “Hekimoglu” plaklarini sevenleri için imzalayacak. Birinci gün programi, müzik grubu Lalalar’in konseri ile kapanisini yapacak.

BOZKIRIN TEZENESI NESET ERTAS’IN ANISINA KONSER

Kadiköy Plak Günleri ikinci gününde de açilisini analog müzik söleniyle yapacak. Gün boyu, plak koleksiyoneri Volkan Judocu; radyocu, müzik elestirmeni, koleksiyoner Mete Avunduk ve koleksiyoner Abanoz’un dj performansiyla plaklardan müzik sesleri yükselecek.  Programin ikinci gün söylesisinin konugu Hakan Tamar ve Özgür Can Öney (Manga) olacak. Radyo Eksen Yayin Yönetmeni Gülsah Güray’in moderatörlügünü yapacagi söylesi 18.00’de baslayacak. Kadiköy Plak Günleri saat 21.00’de gerçeklesecek konserle kapanisini yapacak. Konser, 2012 yilinda aramizdan ayrilan Türk Halk Müzigi’nin degerli ismi Neset Ertas anisina yapilacak. “Bozkirin Tezenesi” adina yapilan konserde, Türk Halk Müzigi sanatçisi Ismail Altunsaray, usta sanatçi Neset Ertas'in türkülerinden olusan birbirinden degerleri eserleri seslendirecek.

PROGRAM

02 EKIM CUMARTESI 2021

12.00  Açilis   “Analog Sölen Basliyor”

14.00  Muhabbet- Imza / Ayferi  “Çal Çingene Çal”