Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Kadıköy'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, Kadiköy Kalamis Parki’nda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandi. 19 Mayis Bisiklet Turu için bir araya gelen yüzlerce bisikletli, 12 kilometre boyunca pedal çevirdi.

YÜZLERCE BISIKLETLI BALONLARIYLA PEDAL ÇEVIRDI

Kadiköy'deki 19 Mayis etkinliklerinin ilk duragi, Iskele Meydani’ndaki Atatürk aniti oldu. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Atatürk aniti önüne çelenk birakti. Resmi törenin ardindan Kalamis Atatürk Parki'nda bir araya gelen yüzlerce kisi 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarina katildi. Kadiköy'deki kutlamalarin en renkli anlarini 12 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler olusturdu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, Kalamis Atatürk Parki'nda baslayan bisiklet turunda her yastan bisikletçi Türk bayraklari tasiyan balonlarla pedal çevirdi. Sahil yolu boyunca pedal çeviren bisikletli grup yaklasik 1 saat süren tur sonrasinda Bagdat Caddesi üzerinden Kalamis Parki’na geri döndü. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, turun bitiminde bisikletlilere madalya takarak tebrik etti.

BEYAZ ÜNIFORMALARLA BANDO GEÇIDI

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda Piri Reis Üniversitesi boru trampet takimi yaptiklari yürüyüsle törene katilanlara güzel anlar yasatti. Bembeyaz üniformalari esliginde trampet ve davullarla yürüyen gençler alkislar esliginde karsilandi. Grubun yürüyüsü balonlarin gökyüzüne birakilmasi ile son buldu. Besiktas Belediyesi Halk Oyunu ekibi çesitli yörelerden sergiledikleri oyunlarla vatandaslara keyifli anlar yasatti.

KADINLAR BU KEZ RUGBY’DE YARISTI

Kadiköy Ladies Rugby takimi da etkinlikler kapsaminda gösteri maçi yapti. Amerikan futboluna benzeyen sert bir spor olarak bilinen rugby’de mücadele eden kadinlar büyük ilgi gördü.

HER BIR KÖSEDE SPOR VARDI

Kalamis Parki’ndaki etkinlik alaninin her bir kösesinde spor müsabakalari vardi. Erkek ve kiz takim hali sahalarda birbirileriyle yaristi. Türkiye Liseler Arasi Plaj Voleybolu turnuvasi Istanbul ayagi düzenlendi. Oyun alanlarinda kaykay, frizbi, tirmanma duvari, trambolin, langirt, rodeo gibi etkinlikler gün boyu devam etti.

MELEK MOSSO VE FATMA TURGUT KONSERI

Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen 19 Mayis senlikleri aksam Melek Mosso ve Fatma Turgut konseri ile sürdü. Kalamis Atatürk Parki’nda gerçeklesen konsere ilgi büyüktü.