Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de 23 Nisan Coşkusu

Kadıköy’de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Kadiköy’de coskuyla kutlandi. Kadiköy Belediyesi, parklardan kültür merkezlerine, meydanlardan sokaklara pek çok alani çocuklar için bayram yerine çevirdi. Çocuklarla halat çekme yarisi yapan ve basketbol oynayan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin çocuklara eslik ettigi anlar renkli görüntülere sahne oldu.

Ilk tören, Atatürk Aniti’ndaydi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda Kadiköy’de törenler Kadiköy Rihtim Atatürk Aniti’nda basladi. Törene, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Kadiköy Belediye Baskan Yardimcisi Fahrettin Kayhan ve tüm Kadiköy Belediyesi müdürleri katildi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Sadik Aslan, Kadiköy'de bulunan bazi ilk ve ortaokul ögrencileri, ögretmenler, veliler ve çesitli STK yetkilileri de törende bulundu. Saygi durusu ile baslayan tören Istiklal Marsi'nin okunmasi ile devam etti. Atatürk Aniti’na Baskan Serdil Dara Odabasi çelenk birakti.

“ÇOCUKLAR YARINLARIMIZ”

Ikinci etkinlik Kadiköy Belediye Baskanligi önünde gerçeklesti. Kadiköy Belediyesi ve Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi, 23 Nisan için “Çocuklar Yarinimiz” etkinligi düzenledi. Hayatlarinda daha önce hiç klasik arabaya binmemis çocuklar, saat 11.00'de Kadiköy Belediye Baskanligi önünde baslayan ve Kalamis Kalkedon'da yemekle son bulan etkinlikle Kadiköy caddelerinde kutlama konvoyu gerçeklestirdi.

Kadiköy'de klasik otomobillerin konvoyu, bayramin coskusunu sokaklara tasidi. Belediye bahçesinde palyaço gösterileri ile eglenen çocuklar, daha sonra Türk bayraklari ve balonlarla süslenmis 1950’li ve 1960’li yillara ait klasik otomobillere binerek Kadiköy sokaklarinda 23 Nisan Konvoyu olusturdu. Kadiköy sokaklarinda ilerleyen klasik otomobillerin konvoyu vatandaslara da coskulu ve nostaljik anlar yasatti. Klasik otomobillerin Kadiköy sokaklarinda olusturdugu konvoy havadan görüntülendi.

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, konvoy öncesinde, alanda bulunan çocuklara hediye olarak klasik araçlarin diecast modelleri dagitti. Hasanpasa-Fikirtepe-Bagdat Caddesi güzergahinda hareket eden klasik araç konvoyu Kalamis’ta son buldu.

ÖZGÜRLÜK PARKI EGLENCENIN MERKEZI OLDU

Kadiköy Belediyesi; Selamiçesme Özgürlük Parki, Sehit Jandarma Er Çaglar Mengü Parki, Bostanci Tren Istasyonu Meydani/Cami Sokak ve Defne Park’ta pek çok etkinlik düzenledi. Eglencenin merkezi her yil oldugu gibi yine Özgürlük Parki oldu. Kadiköy Belediyesi, Özgürlük Parki’nda da çocuklar için birbirinden eglenceli aktiviteler hazirladi. Renkli, egitici ve eglenceli etkinliklerde çocuklar gönüllerince eglenirken aileleri de onlarla bayramin coskusuna ortak oldu. Çocuklarla halat çekme yarisi yapan ve basketbol oynayan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin çocuklara eslik ettigi anlar renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuklar büyük ilgiyi yüz boyama ve sosis balon etkinliklerine gösterdi. Düzenlenen etkiliklerde birbirinden farkli spor oyunlari yer aldi. Geleneksel oyunlar halat çekme ve çuval yarisi da çocuklarin ragbet gösterdigi etkinlikler arasindaydi.

Selamiçesme Özgürlük Parki Amfi Tiyatro'da, Gönül Yeprem "Çocuklara Sarkilar, Ritmik Oyunlar" baslikli bir konser verdi. Kortej bando ve jonglörler, Çocuk Sanat Merkezi konserleri, akrobasi etkinlikleri, illüzyon gösterileri çocuklarin keyifli vakit geçirmesini saglarken birbirinden çesitli oyun atölyeleri de çocuklara yeni deneyimler kazandirdi.

Özgürlük Parki’nda çocuklar için hem eglenceli hem de ögretici etkinlikler gerçeklestirildi. Masal Atölyesi, Ponpon Atölyesi, Arkeoloji ve Geri Dönüsüm Atölyeleri gibi farkli atölyelerin yer aldigi etkinkliklerde, Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi (BAK Kadiköy) Afet Hazirlik Atölyesi de olasi afetlere karsi çocuklari bilgilendirdi. Engelli Farkindaligi Atölyesi’nde engelli bireylerin günlük yasamda karsilastiklari zorluklara dikkat çekildi.

23 Nisan dolayisiyla Kadiköy Belediyesi ve Yasam-Paylasim platformu arasinda "Özgürlük Parki Ilk Kütüphanem" is birligi protokolü imzalandi.

BIZIM ÇOCUKLAR’DAN PRÖMIYER

23 Nisan kutlamalarinin bir merkezi de Alan Kadiköy oldu. Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi’ne devam eden yaslari 10 ile 14 arasinda degisen 11 çocuktan olusan “Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi” de Bremen Mizikacilari oyun prömiyerini sahneledi.