Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de 23 Nisan rekoru: Özgürlük Parkı’nda 20 bin kişi buluştu

Kadıköy’de 23 Nisan rekoru: Özgürlük Parkı’nda 20 bin kişi buluştu

Kadiköy Belediyesi’nin Selamiçesme Özgürlük Parki’nda kutladigi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na 20 bin kisi katildi. Parkin girislerine konulan X-ray cihazlarindan geçis sayisina göre belirlenen rakama hamile ve çocuklar dahil degil.

Kadiköy Belediyesi bu yil da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni coskuyla kutladi. Selamiçesme Özgürlük Parki’nda kutlanan etkinlik alaninin dört bir kösesinde sokak oyunlarindan, arkeolojik alana, tiyatro performanslarindan, konser alanlarina kadar 23 farkli atölye düzenlendi. Çocuklarin tiyatrodan spora, müzikten karikatüre kadar pek çok konuda deneyim kazandigi etkinlikler kapsaminda Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafindan hazirlanan “Empati Sahnesi”, “Gözleri Bagli Satranç”, “Isaret Dili Atölyesi” ve “Anlat Bakalim” atölyelerine çocuklar yogun ilgi gösterdi. Çocuk Sanat Merkezi tarafindan hazirlanan “Bir Çocugun Otoportresi” atölyesi; Karikatür Evi tarafindan hazirlanan “Karikatür Atölyesi”; Toplumsal Esitlik Birimi tarafindan hazirlanan “Benim Haklarim” atölyeleri çocuklar için birer eglence merkezine dönüstü. “Uçurtma Atölyesi”, “Ip Sanat Atölyesi”, “Spor Atölyesi”, “KompostAtölyesi”, “Arkeoloji Atölyesi”, “Kukla Atölyesi” gibi renkli birçok etkinlik katilimcilara güzel anlar yasatti.

Çocuklarin coskuyla eglendigi etkinlikte 3 farkli sahne de etkinlikler düzenledi. Kuklalar esliginde düzenlenen Çocuk Meclisi’nde Tiyatro Gülgeç’in kuklalari Tarçin ve Emre yer aldi. Öte yandan Açik Hava Sahnesi’nde Çocuk Sanat Merkezi orkestrasi Artvin Ardanuçlu çocuklarla birlikte sahne aldi ve Çocuk Sanat Merkezi Pop Orkestrasi da dinleyenlere güzel anlar yasatti. Ayrica Ana Sahnede de Kerem Eser; jongörlük, illüzyon, tek tekerli bisiklet, komedi oyunculugu ve gösteri sanatlarinin bir çok uzmanlik alanini harmanlayarak Paytak Show’u sahneledi.