Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 23 Nisan Şenliği

Kadıköy'de 23 Nisan Şenliği

Kadiköylü çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskusunu Kadiköy Belediyesi’nin Kültür Merkezleri, parklari ve sokaklarinda gerçeklestirecegi etkinliklerle yasayacaklar.
Her yil Kadiköy’de çesitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami bu yil da coskuyla kutlanacak. 19 Nisan ve 24 Nisan'da gerçeklestirilecek olan etkinlikler her yasa hitap ediyor. Tiyatro, duvar boyama, resim yarismasi, sokak oyunlari senlikleri, müzik ve senliklerle çocuklar doyasiya eglenecekler.

7’den 77’ye Adam Olacak Çocuklar Baris Agabeylerini Resmedecekler

Kadiköy Belediyesi çocuklar için duvar boyama aktivitesi düzenliyor. Çocuklar, 19 Nisan Pazar günü Saat 12.00 ile 18.00 saatleri arasinda Caferaga Spor Salonu Duvarini boyayabilecekler. Çocuklarin çok sevdigi Kadiköylü sanatçi Baris Manço Kadiköylü Çocuklar tarafindan mural sanati ile resmedilecek. Baris Manço Moda'da 23 Nisan'da çok sevdigi çocuklar ile yasamaya devam edecek.

"Hayalimdeki Kadiköy" resim yarismasi sergi ve ödül töreni

Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin düzenledigi "Hayalimdeki Kadiköy " temali Resim Yarismasi sergi ve ödül töreni 23 Nisan Persembe Saat: 17.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçeklesecek. Ödül töreninin ardindan katilimcilar "Hayalimdeki Kadiköy" sergisini gezebilecekler. Resimler 1 hafta boyunca CKM'de sergilenecek.

"Kadiköy Çocuklari Birlikte Çaliyor Söylüyor"

3 Nisan Persembe günü saat 14.00 'de Kadiköy Iskele Meydaninda,  Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi koordinasyonunda " 23 Nisan'da Kadiköy Çocuklari Birlikte Çaliyor Söylüyor" etkinligi düzenlenecek. Çocuklar 23 Nisan için 5 parçayi  birlikte seslendirecek. Yüzlerce çocuk ellerindeki rengarenk uçan balonlari gök yüzüne birakacak.

Klasik Otomobillerle "Engelsiz Kadiköy" Çocuk Haklari Farkindaligi Turu

Kadiköy Belediyesi ve Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi'nin 23 Nisan için birlikte organize ettigi; "Klasik Araçlarla Çocuk Haklari Farkindalik Sürüsü" 26 Nisan Saat 13.00'da Kadiköy Belediye Baskanligi önünde baslayacak ve Kalamis Kalkedon'da müzik esliginde yemekle son bulacak. Program daha esit ve adil bir toplum için bu 23 Nisan'i bütün çocuklara farkliliklariyla birlikte olduklari bilinci de kazandirmak amaciyla engelli-engelsiz bir arada gerçeklestirmek için organize edildi. Etkinlikte 7-12 yas arasi her engel grubundan 20 çocuk ile dezavantajli engelsiz 20 çocuk, kendilerine ait haklarini ifade ettikleri tisörtleri giyecekler ve kendileri gibi rengarenk klasik araçlardan seslerini duyurmaya çalisacaklar.

ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA 23 NISAN ÇOCUK SENLIGI 2 GÜN SÜRÜYOR

Her yil Özgürlük Parki’nda düzenlenen Çocuk Senligi’nde bulusan Kadiköylü çocuklari birbirinden eglenceli aktiviteler bekliyor.  23 Nisan Persembe  günü saat 13.00 'de Kadiköy Belediyesinin ev sahipliginde baslayacak olan etkinlik 24 Nisan Cuma günü de devam edecek.  Senlik süresince saat 13.00 ile 18.00 arasinda kurulacak sahnede  DJ Performans  esliginde  enteraktif  yarismalar ve oyunlar oynatilacak.

Özgürlük Parkinda kurulacak Sisme Oyuncaklar dan  2  gün boyunca  tüm çocuklar yararlanacak. Maskot Bando alanda müzik  yapacak ve çocuklar ile fotograf çektirilecek. Karikatüristler tarafindan çocuklarin karikatürleri yapilacak. Ebru Sanati ögretilecek ve çocuklarin yapmasi saglanacak.

Özgürlük Parki'nda senlikler devam ederken, 24 Nisan Saat 15.00 ile 18.00 arasinda Duatepe  Sokak / Rasimpasa Mahallesi (TAK’in sokagi)'nda  "Sokak Oyunlari Senligi" gerçeklesecek.  Kadiköy Belediyesi Çocuk Etüt  Merkezi ve  Tasarim Atölyesi isbirligi ile yapilacak olan "Sokak Oyunlari Senligi" etkinliginde Tiyatro laboratuvari  ile Yaratici Drama ve Kurabiye Etkinligi, Resim ve Kolaj Çalismasi Etkinligi, Çanta ve T-shirt Boyama Etkinligi, Minecraft Heykeli Etkinligi, Origami Etkinligi, ‘’ Kadiköy Hatirasi ‘’ Önünde Fotograf Çekimi, Ip Atlama, Seksek, Misket, Çivili, Futbol, Gizemli ipucu, Yedi kiremit, Mendil kapmaca, Yakan Top ve Al Satarim Bal Satarim sokak oyunlari oynanacak. Çocuklar, 24 Nisan Cuma günü ücretsiz olarak tiyatro da izleyebilecekler. Kozyatagi Kültür Merkezi’nde Tiyatro Alkis’in “Pinokyo” oyunu, Baris Manço Kültür Merkezi’nde de Tiyatro 34’ün  “Zaman Makinesi”  adli oyunu sahnelenecek. Her iki mekânda oyunlar saat 13.00’te baslayacak.