Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Açık Akademi Kent Seminerleri Başlıyor

Kadıköy'de Açık Akademi Kent Seminerleri Başlıyor

Kadiköy Belediyesi Akademi, “Istanbul Nereye?” üst basligiyla, 8 haftalik kent seminerleri programi hazirliyor

Kadiköy Belediyesi Akademi yeni bir çalismanin hazirliklarini yapiyor. Yerel yönetimler alaninda olusmus birikimin daha da zenginlestirilmesini ve kentlerin daha adil, özgürlükçü ve demokratik bir yapiya kavusmasini hedefleyen Kadiköy Akademi, yerel yönetimler ve kentsel problemler alaninda  tartismalar yürütecegi 8 haftalik kent seminerleri programi hazirliyor.

“Istanbul Nereye?” üst basligiyla 15 Mart-6 Mayis tarih araliginda yapilmasi planlanan 8 haftalik programda; kentsel dönüsüm, kamu arazilerinin gelecegi, Istanbul’un mega projeleri, yerel yönetimlerde katilimcilik, kentsel sürdürülebilirlik, sokak hayvanlari, yeni iletisim teknolojileri ve kent hareketleri, yerel yönetimlerin sosyal hizmet ve toplumsal cinsiyet politikalari gibi farkli basliklarin tartisilmasi düsünülüyor.

ÖZGÜN BIR PROGRAM

Kadiköy Belediyesi’nin sahip oldugu yerel yönetim deneyiminin akademik birikimle bulusmasi ve yeni sonuçlar, perspektifler ve politikalar için zemin hazirliyor olmasi programin özgün tarafini olusturuyor.

Programin seminer basliklarinin Kadiköy Belediyesi’nin çesitli çalisma konulariyla çakisacak sekilde belirlenmis olmasinin ve seminer içeriklerinin belediyenin deneyimleriyle de zenginlestiriliyor olmasinin seminerlere farkli bir soluk katacagi düsünülüyor. Böylelikle hem akademik bilgi belediye pratigiyle birlestirilecek hem de üniversitelerde çesitli gerekçelerle ögrencisiyle bulusamayan söz, daha özgürlükçü bir ortamda kendisini ifade edebilecek.

KIMLER KATILABILIR?

Açik Akademi’ye kent üzerine düsünmek, tartismak ve üretmek isteyen, yerel yönetimler konusunda akademik veya akademi-disi, teorik veya pratik çalismalar yürüten / yürütmek isteyen  herkes katilabilir.

PROGRAM TAKVIMI NASIL?

Açik Akademi Programi çarsamba, persembe ve cumartesi günleri ikiser saatlik seminerler seklinde planlandi. Hafta içi seminerleri 18.30-20.30 saatleri arasinda, hafta sonu seminerleri ise 10.30-14.30 saatleri arasinda Kadiköy Akademi’nin 19 Mayis Mahallesi’ndeki binasinda yapilacak. Programda toplamda 6 adet seminer olacak ve her bir seminer 8 hafta sürecek.

Programlara katilmak için:

Programdaki seminerlere katilmak isteyenler,   http://kayit.kadikoyakademi.org/

internet sitesinde aktif olan katilim formunu doldurarak, telefonla ya da Akademi’yi ziyaret ederek kayitlarini yapabilecek.

Katilimin ücretsiz oldugu programa katilanlara 8 haftalik program sonunda katilim belgesi verilecek.

Iletisim Tel No: 0216 411 48 33