Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Belediye Ve Esnaf Atık Azaltmak İçin Kampanya Başlattı: “Az Atık, Çok Kahve”

Kadiköy Belediyesi, 21-29 Kasim Avrupa Atik Azaltim Haftasi kapsaminda tek kullanimlik kahve bardaklarinin kullanimlarini azaltmak amaciyla “Az Atik Çok Kahve” kampanyasi baslatti.

“Görünmez Atik” temasina vurgu yapmak amaciyla düzenlenen kampanya Kadiköy Yeldegirmeni’nde bulunan Karakolhane Caddesinde pilot çalisma olarak basladi. Restoran arama ve kesif rehberi Zomato isbirligi ile düzenlenen kampanyadan yararlanmak isteyenler, kampanyaya katilan kafelere kendi termosu ve kupasi ile giderek kahvelerini yüzde 20 indirimli alabilecek. Kadiköy’de kampanyaya katilmak isteyen kafeler Kadiköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’ne basvurabilirler.

‘KAHVE IÇMEYE TERMOSUNUZLA BEKLERIZ’

Pandemi sürecinde kisitlamalara tabi olan esnafin zor günler geçirdigini, kafelerin paket servis ve ‘gel-al’ hizmeti ile ayakta kalmaya çalistiklarini belirten Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Kadiköy’de atiksiz yasam hareketini bir adim öteye tasiyor, esnafimizla birlikte daha az atik üretmeyi hedefliyoruz. Kahvemizi “kullan- at” bardaklarla degil, kendi termoslarimizla aliyoruz. Kampanyaya katilan kafeler de yapacaklari yüzde 20’lik indirimle kampanyamiza destek veriyor. Yeldegirmeni Karakolhane Caddesinde baslayan kampanyaya Kadiköy’deki tüm kafeleri davet ediyoruz. Kahve içmeye termosunuzla bekleriz.” dedi.

“TEK KULLANIMLIK BARDAKLAR GERI DÖNÜSMÜYOR”

“Az Atik Çok Kahve” projesi ile yaygin kaninin aksine içi plastikle kapli tek kullanimlik bardaklarin geri dönüsmedigi ve saglik açisindan verdigi zararlar vurgulanmak amaçlaniyor. Yeldegirmeni Karakolhane Caddesinde pilot proje olarak baslayan çalismanin hedefleri arasinda yerel kahve dükkanlarinin desteklenmesi yer aliyor. Öte yandan kahve dükkanlarinda biriken kahve posasi da toplanarak kompostlastirilacak. “Az Atik Çok Kahve” projesi sivil inisiyatif olarak Kadiköy’de bazi kafelerin dahil oldugu “Kahvem Termosta” hareketini de destekliyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/AZ ATIK ÇOK KAHVE (1)-d3951827-37a2-47dd-ba90-f6ee8c3bb5e7.jpg