Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Bireysel Afet Bilinci Eğitimleri Başladı

Kadıköy’de Bireysel Afet Bilinci Eğitimleri Başladı

Deprem bölgesinde 49 personeli ve bir arama köpegi ile arama kurtarma çalismalarina katilarak 19 cani enkaz altindan kurtaran Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma takimi BAK Kadiköy Bireysel Afet Bilinci egitimleri veriyor.

Bireysel Afet Bilinci egitimleri AFAD'in verdigi Orta Seviye Arama Kurtarma akreditasyonunun sahibi olarak afetlere müdahale edebilecek yetkiye ve donanima sahip BAK Kadiköy’ün uzman ekipleri tarafindan hazirlandi. Dogru önlemlerle afet riskinin azaltilabilecegi bilgisinin yayginlasmasina ve afet bilincinin gelistirilmesine katki sunacak egitim programinda afet öncesinde, sirasinda ve sonrasinda neler yapilabilecegi anlatiliyor.

DEPREMDE 19 KISIYI KURTARAN BAK KADIKÖY EKIBI EGITIMLERI VERIYOR

6 Subat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaras olan ve çevre illerde de büyük yikima yol açan depremin hemen ardindan bölgeye ulasan ve Hatay'in Antakya ilçesinde gerçeklestirdigi arama kurtarma çalismalarinda 19 cani enkaz altindan kurtaran BAK Kadiköy’ün uzman ekibi, verdigi egitimlerle afet bilincinin gelismesine katki sunmaya devam ediyor. Her cumartesi ve pazar günleri saat 13.00 ve 15.00 saatlerinde Kozyatagi mahallesinde bulunan Afet Egitim ve Bilinçlendirme parkinda gerçeklesecek Bireysel Afet Bilinci egitimlerinde afet öncesinde, sirasinda ve sonrasinda temel davranis biçimleri hakkinda bilgi paylasimi yapiliyor ve egitim su konu basliklariyla devam ediyor: Deprem nasil olusur, ülkemizde meydana gelmis deprem örnekleri, depremin tehlike ve riskleri, aile afete hazirlik plani, yapisal tehlikeler, yapisal olmayan tehlikeler ve risklerin azaltilmasi, sarsinti sirasinda nasil davranilmali, deprem sonrasi karsilasilabilecek tehlikeler için alinacak önlemler.

AFET EGITIM VE BILINÇLENDIRME PARKI

Olasi afetlere yönelik hazirlik, zarar azaltma ve müdahale açisindan birçok çalisma yapan Kadiköy Belediyesi’nin Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki'nda dogal afetlerin olusumlari, afet esnasinda yapilmasi gerekenler, afet öncesinde ve sonrasinda alinabilecek önlemlerin egitimleri veriliyor. Egitim çalismalarinin uygulamali olarak yapildigi parkta, “Deprem Deneyim Odasi”, “5 Boyutlu Sinema”, “Interaktif Portatif Yangin Simülasyonu” ile olasi afetler durumunda davranis ve müdahale biçimleri ögretiliyor.

Bireysel Afet Bilinci egitimleri her cumartesi ve pazar saat 13.00 ve 15.00 saatlerinde planlandi ve 25 kisilik kontenjanla sinirli.   Ayrintili program ve kayit için Kadiköy Belediyesi'nin web sayfasi ziyaret edilebilir.