Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Cumartesi Günleri Hafriyat Yasak

Kadıköy’de Cumartesi Günleri Hafriyat Yasak

Kadiköy Belediyesi Cumartesi günleri ilçede hafriyat çalismasi yapilmasini yasakladi. Kadiköy Belediyesi Encümeni tarafindan alinan karar ilçede insaat faaliyeti sürdüren firmalara teblig edildi ve uygulama baslatildi.

Kadiköy’de insaat kaynakli yasanabilecek gürültü, çevre kirliligini siki denetimlerle en aza indirmeye çalisan Kadiköy Belediyesi Cumartesi günlerine hafriyat yasagi getirdi. Firmalar artik Pazar günleri oldugu gibi Cumartesi günleri de hafriyat çalismasi yapamayacak.

Kentsel yenileme nedeniyle bina yikim ve insaat çalismalari nedeniyle ilçeye yogun bir sekilde kamyonlarin girmesi ve gürültü nedeniyle yapilan sikayetleri dikkate alan Kadiköy Belediyesi Cumartesi günleri hafriyat çalismalarini yasakladi. Ilçede resmi ve özel izinli insaatlar hariç Cumartesi günleri hafriyat çalismasi yapilamayacak. Kadiköy Belediyesi encümeni tarafindan alinan kararda “Ilçemizde gerçeklesmekte olan kentsel konut dokusunun yenilenmesi sürecinde hafta sonlari gerçeklestirilen “hafriyat çalismalari” asamalarinda olusan yogun trafik nedeni ile gürültüden kaynakli rahatsizliklarin artmasi ve is güvenligi anlaminda yasanan aksakliklar nedeni ile hafriyat çalismalarinin Cumartesi yapilmamasina karar verildi” denildi.

Hafriyat çalismalarinin Cumartesi günleri de sürmesinin yurttaslari rahatsiz ettigini ve bu dogrultuda karar alindigini ifade eden Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, “Binalarin depreme karsi güçlendirilmesi için yenilenmesi gerekiyor. Ama bu hem çalisanlarin hem de yurttaslarin güvenligi alinarak gerçeklestirilmeli. Ayni zamanda gürültü, yol, kaldirim isgali gibi Kadiköylülerin günlük yasam ritmini bozacak onlarin hayatini daha da zorlastiracak bir hale gelmemeli. Biz bunun için sürekli denetimler yapiyoruz. Cumartesi günleri zaten bir yogunluk oluyor. Bu yogunlukla birlikte ilçeye hafriyat kamyonlari da giriyor. Ve bu durum daha fazla gürültü ve trafige neden oluyor.Bu durum hafta sonu dinlenmek isteyen insanlari dogal olarak rahatsiz ediyor. Bu konuda oldukça fazla sikayet aliyoruz. Trafikte yasanan ihlallere yasal olarak müdahale etme yetkimiz yok ama aldigimiz sikayetler dogrultusunda Cumartesi günleri hafriyat çalismasi yapilmamasi karari aldik” dedi. Hafta içi sabah 08:00-19:00 arasi arasinda çalisma yapilabildigini hatirlatan Nuhoglu, karardan sonra Cumartesi günleri hafriyat çalismasi yapan firmalar hakkinda yasal islem yapilacagini belirtti.