Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Havai Fişek Kullanımı Yasaklandı

Kadıköy'de Havai Fişek Kullanımı Yasaklandı

Kadiköy Belediye Meclisi’nde bugün görüsülen havai fisek kullanimina yasak maddesi oy birligiyle kabul edildi. Gündemde görüsülen maddelerden biri de saglik emekçileri içindi. Oy birligiyle kabul edilen bu maddeye göre saglik emekçilerinden nikah islemleri ücreti alinmayacak.

Kadiköy Belediye Meclisi Eylül ayi meclis toplantisi bugün gerçeklesti. Gündem maddeleri arasinda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün teklif ettigi havai fisek kullaniminin yasaklanmasi ile ilgili madde oy birligiyle kabul edildi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Bugüne kadar hiçbir etkinligimizde havai fisek gösterisi yapmadik. Bundan sonrasi için de, Kadiköy’de kullanilmamasi adina, bugün Eylül ayi ilk meclis toplantimizda gündemimize aldik. Her canlinin yasam hakkina saygili bir belediye olarak, gündem maddesi oy birligiyle kabul edildi. Tüm siyasi parti meclis üyelerine tesekkür ederim.” dedi.

Saglik Çalisanlarindan Nikah Ücreti Alinmayacak

Mecliste görüsülen bir diger madde de pandemi sürecinde büyük özveri ile hizmet veren saglik emekçileri içindi. Yazi Isleri Müdürlügü’nün teklif ettigi maddeye göre kamu ya da özel sektörde çalismakta olan tüm saglik emekçilerinin nikah islemlerinden ücret alinmayacak.