Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çeken Proje

Kadıköy’de Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çeken Proje

KADIKÖY’DE KADINA YÖNELIK SIDDETE DIKKAT ÇEKEN PROJE

Kadiköy Belediyesi ve dijital içerik üreticisi Mossby’nin kadina yönelik siddete dikkat çekmek için “Kadiköy Yasatir” sloganiyla gelistirdigi sosyal sorumluluk projesi ilgi çekiyor. Proje için hazirlanan sloganlar ve mottolar, sokak tabelalarina, brandalarla sokaklara ve stencil teknigiyle duvarlara uygulandi.

25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü kapsaminda Kadiköy sokaklarinda bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçti. Proje, Kadiköy Belediyesi ve dijital içerik üreticisi Mossby tarafindan “Kadiköy Yasatir” sloganiyla gelistirildi. Proje kapsaminda, kadina yönelik siddete dikkat çekecek ve farkindalik yaratacak içerikte sloganlar ve mottolar hazirlandi. Hazirlanan içerikler sokak tabelalarina, brandalarla sokaklara ve stencil teknigiyle duvarlara uygulandi. Alisilmisin disinda taktiklerle uygulanan sloganlara Kadiköy’ün sokaklarinda beklenmedik yerlerde ve zamanda rastlamak mümkün.

KADIKÖY’DE SOKAK ISIMLERI PROJE SÜRESI BOYUNCA GEÇICI OLARAK DEGISTIRILDI

Projenin hedefi 2021 yilinda yasanan kadin cinayetlerine sokak isimleri ile dikkat çekmek ve gündeme getirmek. Neredeyse her gün karsilasmaya basladigimiz kadin cinayetlerine dikkat çekmek için, Kadiköy’ün sokak tabelalarina “Sesimizi hiçbir zaman alçaltmayacak, karanlik zihniyetlerinize karsi mücadeleden vazgeçmeyecegiz. Siddet Çikmazi.”, “Ne giydigime karisamazsin. Özgürlük Çikmazi.” gibi slogan ve sokak isimleri uygulamasi proje süresi boyunca geçici olarak yerlestirildi. Proje #Vazgeçmiyoruz söylemi ve kisa videolarla da 24 Kasim günü sosyal medyadan yapilacak paylasimlarla etkilesim saglayarak farkindaligi arttirmayi hedefliyor.

SÜREYYA OPERASINA DEV BRANDA ASILDI

Proje kapsaminda hazirlanan dev branda, Kadiköy Süreyya Operasi’na asildi. Branda’da “Kadinlarin katledildigi, siddet gördügü, ötekilestirildigi bir düzene alismayacagiz.” slogani, görenlerin dikkatini çekti.

KADIKÖY YASATIR

Proje, trafik levha uygulamalariyla da dikkat çekiyor. Örnegin ilçede bulunan DUR tabelalari: Siddete Dur De, Adaletsizlige Dur De, Baskiya Dur De, Kadin Cinayetlerine Dur De; YÖN tabelalari: Tek Yön Adalet, Tek Yön Esitlik, Tek Yön Istanbul Sözlesmesi gibi sloganlarla farkindalik çalismasinin parçasi oldu. Kadiköy’ün duvarlarinda da stencil teknigiyle “Son 1 Yilda 328 Kadin Cinayeti Islendi.” yazisi görünür olacak.

KADINA SIDDETE DUR DEMEK IÇIN SEN DE FARKINDALIK PROJESINE KATILABILIRSIN

Projenin yayginlastirilarak, kadina siddete karsi dikkat çekmek ve farkindalik yaratmak için 24 Kasim Çarsamba günü, Kadiköy Belediyesi’nin ve Mossby’nin Mossbyishere sosyal medya hesaplarindan #KadiköyYasatir, #IstanbulSözlesmesiYasatir ve #Vazgeçmiyoruz etiketiyle fotograf, kisa videolar ve sloganlarla paylasim yapilacak.