Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Kompost Eğitim Merkezi İçin Atölye Çağrısı

Kadıköy’de Kompost Eğitim Merkezi İçin Atölye Çağrısı

Kadiköy Belediyesi,  Kadiköy Egitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parki’na Ekolojik Yasam Parki kuruyor. Tamamen permakültür ilkelerine göre yapilan parktaki Kompost Egitim Merkezi’nin insasi kolektif katilimla yapilacak

Kadiköy Belediye Meclisi karariyla çocuk oyun alani ve oturma birimleri bulunan Kemal Sunal Parki’nda plan degisikligi yapildi ve bin 520 metrekarelik yesil alan Ekolojik Yasam Parki projesine dönüstürüldü.

Kemal Sunal Parki’nda konumlandirilmasi planlanan bu sosyal alan projesi içerisinde sivil toplum örgütleri tarafindan da kullanima açik olan, aylik programlarla ekolojik yasamla ilgili farkli yas gruplarina yönelik çesitli egitimler verilecek, atölyeler düzenlenecek. Tamamen permakültür ilkelerine göre tasarlanan parkta bir de Kompost Egitim Merkezi olacak.

Toplam 60 metrekareden olusan Kompost Egitim Merkezi binasi, ekolojik yasam ve ekolojiyi gözeten, sürdürülebilirligin saglandigi, biyo-iklim odakli tasarim ilkeleri  dogrultusunda tasarlandi. Bu nedenle yapi malzemesi üzerine yapilan arastirmalar sonucunda dogal, saglikli, isi performansi  ve enerji verimliligi yüksek, depreme ve yangina dayanikli, ekolojik ayak izi düsük olmasi nedeniyle saman balyasi tercih edildi. Isinma ve sogutma mekaniginde isi pompasi tercih edilirken, aydinlatma için pasif günes konumlandirmasi ve su hasadi için yagmur suyu toplama sistemi projelendirmede yer aldi.

Permakültür ilkeleri dogrultusunda tasarlanan park projesinde mevcut bitki dokusuna ek olarak yükseltilmis bitki yataklari, tibbi bitki sarmali, kelebek bahçesi, koku bahçesi, tematik bitki alanlari, biyolojik gölet, kümes yer alacak. Açik egitim alani, ahsap çocuk oyun elemanlari ve donati elemanlariyla da ekolojik tasarim desteklenecek.

SAMAN BALYASINDAN DUVAR

Kompost Egitim Merkezi insa sürecinin ekolojik bilinç kazandirmaya katkida bulunmasi amaciyla kolektif bir biçimde yürütülmesi planlaniyor. Bu nedenle, temmuz ayinda tamamlanmasi planlanan yapinin yigma saman balyasindan yapilacak duvarlari ve dogal siva uygulamasi için disaridan katilima açik kolektif atölyeler düzenlenecek.

SIZIN DE KATKINIZ OLSUN

Proje danismanlari Matthieu Pedergnana, Ece Aslan Pedergnana, Betül Ergün ve Xavier Allard tarafindan yürütülecek atölyelerle birlikte Tasarim Atölyesi Kadiköy (TAK)’ta ekolojik mimarlik teknikleri ve uygulamalari hakkinda çesitli egitimler düzenlenecek. Tüm bu süreç sonunda katilimcilara sertifika verilecek.

10 Temmuz- 30 Temmuz 2017 tarihleri arasinda yapilacak olan atölye ve egitimlere katilim kontenjanla (40 kisi) sinirli. Atölyeye katilmak için  http://kadikoy.bel.tr/genel/ekolojik-yasam-parki-ve-kompost-egitim-merkezi-atolye-cagrisi sayfasindaki basvuru formunu doldurup [email protected] adresine maille basvuru gerekiyor.