Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Uçurtma Festivali

Kadıköy'de Uçurtma Festivali

KADIKÖY’DE UÇURTMA FESTIVALI

Kadiköy Belediyesi “Hayata Dönüyoruz” sloganiyla baslattigi açik hava bulusmalarina Uçurtma Festivali’yle devam ediyor. Sosyal mesafe kurallari gözetilerek düzenlenen festival 26 Haziran Cumartesi, saat 14.00 – 17.00 saatleri arasinda Caddebostan sahilinde gerçeklesecek.

Pandemi kosullari nedeniyle, uzun bir aradan sonra Kadiköy’de çocuklarin ebeveynleriyle birlikte katilabilecegi ve gönüllerince eglenebilecekleri ilk açik hava bulusmasi olan festival “Hayata Dönüyoruz” sloganiyla, Kadiköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan düzenleniyor. Festivalde Caddebostan sahili boyunca, dört ayri noktadan ayni anda uçurtmalar gökyüzüne uçurulacak. Belediye, festival öncesi sosyal medya hesaplarindan paylastigi uçurtma yapim tekniklerini anlatan filmde ebeveynler ve çocuklariyla, birlikte nasil uçurtma yapilacaginin tüyolarini paylasti. Aileler kendi yaptiklari uçurtmalari ile festivale katilip sürpriz hediyeler kazanabilir, ya da belediyenin etkinlik alaninda dagitacagi uçurtmalarla festivale katilim saglayabilir.

Caddebostan semalarinda renkli görüntülere sahne olacak festivalin bir de ödül töreni olacak. Jürisi, katilimcilar arasindan rastgele seçilecek olan 5 ebeveyn ve çocugu, teknik tasarim ve uçus degerlendirmesi yaparak ilk 3’ü belirleyecek. Buna göre birinci gelen aileye 500, ikinciye 300, üçüncüye 150 TL’lik hediye çeki verilecek.