Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Yenilenebilir Enerji Projesi Hayata Geçiyor

Kadıköy’de Yenilenebilir Enerji Projesi Hayata Geçiyor

Kadiköy Belediyesi günes enerjisi panelleri ile kentin enerji ihtiyacini gidermek için Yenilenebilir Enerji Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje ilk adimini Kadiköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin çatisina kurulumu baslayan günes panelleriyle atiyor.

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, günes panelleri kurulum sahasinda yürütülen çalismalari yerinde inceledi. Odabasi, günes enerjisi panelleri ile kurum binalarinda 2030 yili sonuna kadar 2,5 megawatt yenilenebilir enerji yatirimi gerçeklestirerek karbondioksit emisyonunun azaltilmasini hedeflediklerini söyledi. Odabasi sözlerini söyle sürdürdü:

“Kadiköy Belediyesi dünyanin ortak sorunu haline gelen küresel iklim krizi ile mücadeleye yönelik Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Adaptasyon Eylem Planlarini 2018 yilinda hazirladi ve 2030 yilina kadar sera gazi emisyonlarini yüzde 40 oraninda azaltmayi taahhüt etti. Bu hedefin yüzde 6’si ise, belediye binalarimiza ve alanlara yapilacak yenilikçi ve yenilenebilir enerji projeleri ile gerçeklesecek. Projelerimizin ilki, Kadiköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin çatisina kurulan günes panelleriyle hayata geçiyor. Kurulan paneller sayesinde, evlendirme dairesi binasinin enerji ihtiyaci günesten karsilanacak. Belediyenin hedefi 2024 yili sonuna kadar kurum binalarinda 1 megawatt yenilenebilir enerji yatirimi gerçeklestirerek, 700 ton karbondioksit emisyonunun azaltilmasini saglamak ve 2030 yili sonuna kadar da bunu 2,5 megawatta çikartmak.”

Kadiköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin 2000 metrekarelik çatisina kurulan toplam 384 adet günes enerjisi paneli, binanin yillik elektrik ihtiyacinin yüzde 40’ini karsilayacak ve kurumsal karbon saliniminda 98,4 ton azaltim saglayacak.