Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’den Çanakkale’ye yardım eli

Kadıköy’den Çanakkale’ye yardım eli

Çanakkale 5,3’lük depremle sarsildi. Kadiköy Belediyesi deprem bölgesine giysi, battaniye ve temel gida yardiminda bulundu

Çanakkale’nin Ayvacik ilçesinde 6 Subat Pazartesi günü saat 06.51’de deprem meydana geldi. Depremin ardindan saat 13.58’de yine ayni bölgede 5,3’lük bir sarsinti daha oldu.

Ilk sarsintida Tasagil, Tuzla, Yukari, Çam ve Gülpinar köylerinde hasarli yikim meydana geldi. Son 24 saatte yasanan sarsintilarda Ayvacik ilçesine bagli Yukariköy basta olmak üzere 14 yerlesim biriminde 238 agir hasarli konut, 75 hafif hasarli konut ve 31 agir hasarli ahir ve depo tespit edildi. Çanakkale Valiligi’nden yapilan açiklamada 8 kisinin yaralandigi, bunlardan 5’inin tedavilerinin ardindan taburcu edildigi, 3 kisinin tedavilerinin ise devam ettigi belirtildi.

GIYSI VE GIDA YARDIMI

Çanakkale’de meydana gelen deprem sonrasinda Kadiköy Belediyesi deprem bölgesine giysi ve temel gida yardiminda bulundu. Konuya iliskin konusan Kadiköy Belediyesi Baskani Akkurt Nuhoglu, "Kadiköy halki ve belediyesiyle destek ve dayanisma konusunda duyarli bir ilçe. Depremi duyar duymaz takip etmeye ve destek konusunda hazirlik yapmaya basladik. Çocuk, kadin ve erkek giysisi destegi sagladik. Malum kis aylarindayiz. Bunu da dikkate alarak battaniye, yorgan destegi de verdik. Ilk elden verdigimiz destek giysi, battaniye ve temel gida yardimlari oldu. Bizim disimizda desteklerin oldugunu da biliyoruz. Ülkemizin içinde bulundugu tüm zorluklara ragmen yurttaslarimizin destek ve dayanisma duygularinin ne kadar güçlü oldugunu bir kez daha gördük. Bu durum çok anlamli ve sevindirici. Desteklerimizi sürdürmeye devam edecegiz. Bu vesileyle Ayvacik halkina geçmis olsun dileklerimi iletiyorum" diye konustu.