Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’den Sağlıklı Haberler Var

Kadıköy’den Sağlıklı Haberler Var

Kadiköy Belediyesi, Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, Çocuk Sagligi Merkezi, Çocuk Koruyucu Ruh Sagligi Merkezi, Mamografi ve Kadin Sagligi Merkezi, Sosyal Yasam Evi,  Prof. Dr. Korkmaz Altug Poliklinigi, Dr. Rana Bese Poliklinigi, Alzheimer Merkezi, Hasta nakil ve Evde Girisimsel Hemsirelik Hizmetleri olmak üzere pek çok alanda her yastan Kadiköylü için ücretsiz saglik hizmeti veriyor.

Koruyucu ve önleyici saglik hizmetleri disinda hem çocuk hem de yetiskin sagligina yönelik kontrol, tedavi ve bilgilendirici seminerler gibi birçok projeyi hayata geçiren Kadiköy Belediyesi’nin saglik hizmetlerinden 2017 yilinda 70 bin kisi faydalandi.

Belediyenin saglik hizmetleri hakkinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu koruyucu saglik hizmetlerini temel aldiklarini belirterek  “Bizim yapmaya çalistigimiz sey daha çok insanlarin saglikli kalmasi yani hastalik öncesi insanlarin ihtiyaçlarini karsilamak” diyor. Çocuklarin sagligi ve mutluluguna önem verdiklerini belirten Nuhoglu  “Saglikli ve mutlu büyüyen çocuk da saglikli toplumu olusturur.” diyor. Yerel yönetimlerin saglik hizmetlerini tek basina karsilamasinin mümkün olmadiginin bilincinde olduklarini ifade eden Nuhoglu, yerel yönetimler tarafindan yapilan çalismalarin ciddi anlamda destek olacaginin altini çiziyor.

KADIKÖYLÜ SAGLIKLI YAS ALIYOR

Kadiköy Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Filiz Ünlü, Kadiköy’de verilen saglik hizmetlerini söyle anlatti:

Prof. Dr. Korkmaz Altug Poliklinigi’nde kadin dogum uzmani, dis sagligi, çocuk sagligi, dahiliye gibi birimlerle ücretsiz muayene hizmeti veriyoruz ve özellikle de kadin dogum üzerine bilgilendirici seminerler gerçeklestiriyoruz.  Ayrica Korkmaz Altug Polikligi’nde 2016 yilinda baslatilan  “Saglikla Yas Alalim” projesi ile yasi ilerlemis bireylerin sagliklarini korumak, sosyal yasamdan kopmadan saglikla yas almalarini saglayacak seminerler yapiyoruz. Seminerler kapsaminda yas almis bireylere yasadiklari saglik sorunlari, fonksiyon kayiplarini hafifletmek için destek ve pratik bilgiler veriliyor.

ENGELLI BIREYLERE ÜCRETSIZ AMELIYAT

Çocuk Agiz ve Dis Poliklinigi’nde, binlerce çocugun muayenesini ve tedavisini gerçeklestirdik. Dis Poliklinigi’nde engelli çocuklarimiza ücretsiz tedavi imkani sagliyoruz. Ayrica semtimizdeki okullari tek tek gezerek, ilkögretim seviyesindeki çocuklarin kontrollerini sagliyoruz.

Dr. Rana Bese Poliklinigi’miz ise gelismis bir saglik hizmeti veriyor. Merkezimizde kardiyoloji, çocuk sagligi, kulak burun bogaz, göz, dahiliye gibi alanlardaki uzmanlarimizla genis bir alanda hizmet verebiliyoruz.

Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi bünyesinde sürdürülen “Gebe Okulu” projesine büyükanne ve büyükbabalar için “Torunumu Beklerken” projesini de ekledik. Torun sahibi olmaya hazirlanan büyükanne ve büyükbabalara Kusaklar arasi çocuk bakiminda yasanan anlasmazliklari en aza indirmek amaciyla ücretsiz egitimler veriyoruz.

Ayrica burada hasta nakil ve ambulans hizmeti de saglama imkanimiz bulunuyor. Ihtiyaci olan Kadiköylüler 444 0 197’i arayarak evlerinden saglik merkezine ve sonra tekrar evlerine ücretsiz transfer imkani yakalayabiliyor.

ÇOCUKLAR IÇIN ÖNLEYICI HIZMETLER

Kadiköy Belediyesi olarak çocuklarda obezite ve diyabeti önlemeye ve tespit etmeye yönelik ‘Seker Okul’ projesi baslattik. Okullarda gerçeklestirdigimiz muayenelerle, obezite ya da seker hastaligina yatkinligi olan çocuklari diyetisyen esliginde kontrol altina aliyoruz. Bu projede ayni zamanda çocuklarin saglikli beslenmeyi kendi istekleriyle tercih etmelerini saglayacak uygulamalar da içeriyor.

Çocuklar için fen atölyeleri de olusturacagiz. Marmara Üniversitesi ile bir protokol dahilinde. Çocuklari bilimsel arastirmalar, deneyler yapmalarini konusunda desteklemek istiyoruz. Hatta sosyal yasam merkezlerimizde yaslilarimizla da bu çalismalari yapip, yazin ortaklasa bir bilim senligi düzenleme hedefimiz var.

Bunlarin yaninda Çocuk Ruh Sagligi Merkezi’nde önemli bir proje baslatacagiz. 18 ve 36 aylik arasindaki bebeklerin, otizm testine tabi tutulmalarini saglayacagiz. Aile hekimlerinden de destek alacagimiz projede, otizm tanisi alan çocuklarin rehabilitasyon hizmeti almalarini saglamak en önemli amacimiz.

ALZHEIMER YASAM MERKEZI

Geçtigimiz eylül ayinda Alzheimer Yasam Merkezi’ni açtik. Bu merkezde 80 Alzheimer’li hastaya hizmet veriliyor. Sabah onlari evlerinden alip, önce kahve esliginde sohbet ettiriyoruz sonra onlara özel fiziksel aktivite yaptiriyoruz. Satranç, örgü, hobi bahçesi, zeka oyunlari gibi etkinliklerimizle onlarin hem sosyallesmelerini hem de hastaliklarinin ilerlemelerini yavaslatmayi hedefliyoruz.

Burada, ilk ve ikinci asamadaki Alzheimerli hastalar uzmanlar esliginde hos vakit geçirme imkani buluyor. Hasta yakinlari da bu sürede, içleri rahat bir sekilde kendilerine vakit ayirabiliyorlar. Hasta yakinlarindan çok güzel geri dönüsler aliyoruz. Hastalarinin Alzheimer Merkezi’ne büyük bir istekle geldiklerini ve burada olmaktan çok mutlu olduklarini söylüyorlar.”

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Rana Bese-25b093e5-0f56-4493-91be-406f9f670159.jpg