Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'ün İklim Elçileri, 'Toprağın Ayak İzi'ni Tartışıyor

Kadıköy'ün İklim Elçileri, 'Toprağın Ayak İzi'ni Tartışıyor

Kadiköy Belediyesi ve Kadiköy Belediyesi Iklim Elçileri tarafindan düzenlenen “Iklimin Ayak Izleri Seminerleri”nin üçüncüsü olan “Topragin Ayak Izi” 7 Aralik Cumartesi, saat 14:00-16:00 arasinda Kozyatagi Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçeklesecek.

Iklim degisikliginin kentlere yansimasi ve kentsel isi adalarinin ele alinacagi seminerde, sicakligin sebepleri, topraksizlasmanin kente etkisi, isi adasi kavrami, Istanbul’un en önemli bitki örtüsü olan Kuzey Ormanlari’nin yok olmasi, 3. Havalimani’nin yarattigi ekolojik etkiler, Kanal Istanbul gibi konularin yani sira kent ekolojisine uygun bitkiler ve birey olarak yapilabilecekler tartisilacak. Açilis konusmasini Kadiköy Belediyesi Iklim Elçileri Koordinatörü Isik Bastug’un yapacagi seminerde, Istanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak Ilmi ve Ekoloji Anabilimdali emekli ögretim üyesi Prof. Dr. M. Dogan Kantarci “Iklim Degisikligi ve Istanbul Havalimaninin Yaratacagi Isi Adasi” üzerine degerlendirmelerde bulunacak. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümünden Doç. Dr. Çigdem Coskun Hepcan “Iklim Degisikligi Kent Ekolojisini Nasil Etkiliyor” basligi altinda bilgilerini paylasacak. Katilimcilarin sorulari ile katkida bulunacaklari ücretsiz seminere, http://iklim.kadikoy.bel.tr/etkinlik/basvuru adresinden kayit yapilabilir.