Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’ün Mahalle Sakinleri İklim Atölyesi’nde Buluştu

Kadıköy’ün Mahalle Sakinleri İklim Atölyesi’nde Buluştu

Kadiköy Belediyesi’nin “Bütüncül ve Katilimci Iklim Eylemi” projesi kapsaminda düzenledigi Kadiköy Iklim Atölyesi, mahalle sakinlerinin katilimiyla devam ediyor. 10 Aralik Cumartesi günü Ekolojik Yasam Merkezi'nde gerçeklesen atölyenin bu ayki konuklari Göztepe ve Sahrayicedit mahallelerinde ikamet edenler oldu.

Mahalle sakinleriyle konunun uzmanlarini bulusturan Kadiköy Iklim Atölyesi’nin amaci iklim degisikliginin negatif etkilerine karsi ilçenin dirençli hale gelmesinde kapasiteyi arttirmak ve iklim krizi ile mücadelede mahallelilerde farkindalik yaratarak sahiplenme duygusunu gelistirmek. Kadiköy Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan gelistirilip hayata geçirilen atölye bu ay Göztepe ve Sahrayicedit mahalle sakinlerinin katilimiyla gerçeklesti.

Kadiköy Belediyesi Iklim Elçileri Isik Bastug ve Melda Karademir yürütücülügünde yapilan atölyede öncelikle seçilen mahalleler hakkinda bir bilgilendirme ve ardindan uluslararasi iyi uygulama örnekleri sunumu yapildi. Katilimcilar Göztepe ve Sahrayicedit mahalleleri olarak iki gruba ayrildi ve enerji verimliliginin artirilmasi yönünde binalar, ulasim ve atik yönetimi konularinda fikir paylasiminda bulundu. Mahalle haritasi üzerine çözüm önerileri not edildi ve her iki grubun en iyi uygulama önerileri üzerinden iklim kriziyle mücadelede maksimum verimlilik saglanmasina yönelik bir fikir teatisi yapildi. 2023 yili sonunda Kadiköy’ün bütün mahalleleri odaginda tamamlanmasi planlanan atölyenin raporu, belediyenin bugüne kadar hayata geçirdigi projelere katki sunacak ve yeni projelere isik tutacak. Ayrica, belediye stratejik planini hazirlarken bu atölyeler araciligiyla mahalle sakinlerinden gelen görüs ve önerileri de göz önünde bulunduracak.