Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'ün Parkları Yenileniyor

Kadıköy'ün Parkları Yenileniyor

Kadiköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ilçedeki parklarda bir süredir devam eden yenileme çalismalarini tamamlayarak Kadiköylülerin hizmetine sundu. Kosuyolu Parki, Merdivenköy Parki, Halk Sokak Parki, Ekin Parki yenilendi. Kadiköy Belediyesi, parklardaki çalismalarina baslamadan önce parklarin bulundugu mahallelerin sakinlerinden parklarda neler olmasini istedikleriyle ilgili taleplerini aldigi belirtildi. Çalismalar kapsaminda tüm parklarin engelli vatandaslarin kullanabilecegi sekilde tasariminin yapilmasina özen gösterildigi de belirtildi.

4 PARK YENILENDI

Parklarin yenilenmesi çalismalari bu yilin Nisan ayinda basladi. 2015’te anket çalismalariyla mahalle sakinlerinin parklarda olmasini istedikleriyle ilgili talepleri alinmisti. Buna göre projeler çizildi ve yenileme çalismalarina baslandi.

ANNE-BEBEK SALINCAGI

Tamamen yenilenen parklardan olan Merdivenköy Parki’nda; mini futbol ve basketbol sahalari yenilendi. Çim alanlari yenilenirken, otomatik sulama sistemi konuldu. Elektrik tesisati ve aydinlatma tamamen yenilendi. Parka piknik masalari konularak yesil bir alan olusturuldu. Açik alan fitnes aletleri yerlestirildi. Çalismalar kapsaminda mahalle sakinlerinin talebi üzerine anne-bebek salincagi konuldu.

Ekin Parki’nda da anne bebek salincagi talep edilince belediye buraya da bir salincak yapti. Bu arada, Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün, tüm parklara anne-bebek salincagi koyacagi da verilen bilgiler arasinda. Parkin basketbol sahasi yenilendi. Çok büyük bir yürüme alani ortaya çikinca parka çocuklar için sokak oyunlari alanlari yapildi. Parktaki kedi evleri daha saglikli hale getirildi.

ÇOCUKLARA YENI OYUN ALANI

Kosuyolu Parki’ndaki yürüyüs parkurunun zemini ile futbol ve spor sahalarinin zeminleri yenilendi. Eskiyen çocuk oyun gruplari zeminiyle birlikte komple yenilendi. Çim alan yeniden yapilarak, otomatik sulama sistemi konuldu. Parkin eskiyen aydinlatma ve elektrik tesisati yenilendi.

Sitelerin arasinda, mahalle sakinlerinin yemyesil agaçlar altinda temiz havasiyla vakit geçirilebilecek ideal ortamiyla dikkat çeken Halk Sokak Parki’nin, aksam ve geç saatlerde karanlik olmasi dolayisiyla aydinlatma yapilmasi yönünde sikayetler artinca Kadiköy Belediyesi parkin aydinlatma sistemini yeniledi. Çimleri de yenilenen parka otomatik sulama tesisati yapildi. Çocuk oyun alani yenilendi. Isteyenlerin spor yapabilmesi için açik alan spor aletleri konuldu. Evcil hayvan gezdirme alani yapildi. Mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine parka engelli salincagi da konuldu.

ZEYTIN AGAÇLARI VE KUS EVLERI

Kadiköy Belediyesi iki adedi Fenerbahçe Parki’na, bir tane Kadiköy Akademi’nin bahçesine ve iki tane de Selamiçesme Özgürlük Parki’na olmak üzere zeytin agaçlari dikti. Selamiçesme Parki’ndaki agaçlarin birinin 500 yillik, digerinin 300 yillik zeytin agaçlari oldugu belirtildi. Diger taraftan Selamiçesme Özgürlük Parki’ndaki yaklasik 200 yillik oldugu söylenen sedir agacina kus evleri yapildi.