Home IconarrowHaberlerarrowKadın Yönetmenler Kadıköy’de Buluşacak

Kadın Yönetmenler Kadıköy’de Buluşacak

Uluslararasi Kadin Kisa Film Yönetmenleri Festivali basliyor

Kadiköy Belediyesi, bu yil besincisi düzenlenen Uluslararasi Kadin Kisa Film Yönetmenleri Festivali kapsaminda dünyanin çesitli ülkelerinden kadin yönetmenlerin kisa filmlerine ev sahipligi yapacak. Türkiye’den ve dünyadan kadin kisa film yönetmenlerini ve filmlerini Istanbul’da bir araya getirecek olan festival kapsamindaki tüm gösterimler, Kadiköy Belediyesi’nin destegiyle 22, 23 ve 24 Eylül tarihlerinde Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilecek.

Kadiköy, Directed By Women Turkey Festivali’ne ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. Türkiye’de, kadin kisa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararasi festival olan Directed By Women Turkey, sinema alaninda kadinlarin yaratim süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini tesvik etmeyi ve farkli ülkelerden kadin yönetmenler arasindaki kültürel ve sanatsal etkilesimi artirmayi hedefliyor. Sinemaci Kadinlar Dernegi’nin katkilari ve Kadiköy Belediyesi’nin destegi ile gerçeklestirilen festival, 22 Eylül Cuma günü 14.00’te Genç Bakis gösterimiyle baslayacak.

Üç gün boyunca yapilacak film gösterimlerine ek olarak festival kapsaminda atölye/workshop çalismalari da yer alacak. Kadiköy Belediyesi Baris Manço Kültür Merkezi’nde yapilacak atölye çalismalarinin yani sira, Alice Guy'in 1898-1907 yillari arasinda çektigi 13 kisa filmden olusan belgeselin de özel gösterimi festivalde yer alacak. Festival kapsaminda bu yil Ulusal, Uluslararasi, Belgesel ve Genç Bakis kategorilerinde 40’dan fazla film seyirciyle bulusacak.

Festivalde ayrica yazar Ayfer Tunç ve kadin komedyenler Deniz Özturhan ve Hande Yögen ile söylesiler de gerçeklestirilecek. Uluslararasi Kadin Kisa Film Yönetmenleri Festivali’nde çesitli kategorilerde seçilecek en iyi filmlere ödüller verilecek. Ödül töreni, 24 Eylül Pazar günü saat 21.00’de gerçeklestirilecek.