Home IconarrowHaberlerarrowKalamış Sahili Bizimle Güzel

Kalamış Sahili Bizimle Güzel

KALAMIS SAHILI BIZIMLE GÜZEL

Kalamis Yat Limani’nin ardindan Kalamis Yelken Kulübü için de özellestirme karari alinmasi üzerine Kadiköy Belediyesi “Çünkü Kalamis’in Gelecegi Bizimle Güzel” sloganiyla kampanya baslatti.

Fenerbahçe Adasi’nda bulunan Fenerbahçe Yat Limani için 10 yil önce baslatilan özellestirme süreci devam ederken, 12 Mayis 2021 tarihinde Resmi Gazete’de ayni yere iliskin bir özellestirme karari daha yayinlandi. Resmi Gazete’de yayinlanan Cumhurbaskanligi Karari ile yine Fenerbahçe Adasi’nda bulunan 3 dönümlük Kalamis Yelken Kulübü’nün arsasinin 31 Mayis 2025 tarihine kadar özellestirilecegi duyuruldu. Alinan özellestirme kararina sert tepki gösteren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadiköy Belediyesi olarak yesil alani korumak sartiyla biz talibiz.” açiklamasinda bulunarak sürecin takipçisi olacagini duyurmustu. Odabasi’na siyasetçiler, belediye baskanlari, gazeteciler, sanatçilar, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar da hem alanlarda hem de sosyal medya hesaplarindan yapilan paylasim zinciriyle destekte bulunmustu. 7 Haziran tarihli Kadiköy Belediye Meclis toplantisinda da, ihale teknik sartnamesini almak, bunun için teminat ödemesi yapmak ve ihaleye katilmak için Baskan Odabasi’na oy birligiyle yetki verilmis ve konuya iliskin süreç baslatilmisti.

BURASI BIZIM YUVAMIZ, BURASI BIZIM SAHILIMIZ

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, sosyal medya hesaplarindan yaptigi video paylasimiyla “Kalamis Sahili Bizimle Güzel” diyerek, bir kampanya baslattiklarini duyurdu. Kampanya çerçevesinde, açik hava mecralarinda “Kalamis’i Betona Teslim Etmiyoruz; Çünkü Kalamis’in Gelecegi Bizimle Güzel” sloganiyla sergilenen görsellerle farkindalik olusturulacak ve kamuoyunun hafizasi canli tutulacak. Baskan Odabasi kampanya için Kalamis Parki’nda yaptigi açiklamasinda, Kadiköylüleri yuvalarina sahip çikmaya davet ederek “Burasi bizim yuvamiz, burasi bizim sahilimiz.” dedi.

TÜM KADIKÖYLÜLERI YUVALARINA SAHIP ÇIKMAYA DAVET EDIYORUM

Odabasi sözlerini söyle sürdürdü: “Kalamis sahili, çok uzun yillardir Kadiköy’e ait, Kadiköylüler’e ait. Simdi bu sahili kendi halkina kapatmak, özellestirmek istiyorlar. Her bir metrekaresini bir baskasina pazarlamak istiyorlar. Halkin kaybetmesini umursamiyorlar. Burasi Kalamis. Hepimizin özgürce nefes aldigi, tazelendigi, denizin yesille bir araya geldigi bizim Kalamis sahilimiz. Ve biz bugün diyoruz ki, Kalamis sahili mavidir, yesildir; gri ve beton degil. Kalamis sahili halkindir, baskasinin degil. Talancinin, rantçinin hiç degil. Biz Kalamis sahilinin sahibi olan halkiz. Bize ait olan bu güzel alani kaybetmeye karsi çikiyoruz. Denizimiz ölüyor, sahillerimiz betonlasiyor. Gözü dönmüs, delirmis halde kapildiklari para hirsi, yasamimizi elimizden aliyor. Ancak bilimkurgu-korku filmlerinde olur dedigimiz olaylar artik gündelik hayatimizin içinde yasaniyor. Bu insanlara, bu hirsa, bu delilige izin vermiyoruz. Burasi bizim yuvamiz, burasi bizim sahilimiz. Tüm Kadiköylüleri yuvalarina sahip çikmaya davet ediyorum. Biz buradayiz, hiçbir yere gitmiyoruz. Betona hayir. Kalamis Sahili Bizimle Güzel!”