Home IconarrowHaberlerarrowKalamış Sahilinin Özelleştirilmesine Karşı Destek Zinciri

Kalamış Sahilinin Özelleştirilmesine Karşı Destek Zinciri

KALAMIS SAHILININ ÖZELLESTIRILMESINE KARSI DESTEK ZINCIRI

Kalamis Yat Limani ve Yelken Kulübü arazisinin özellestirmesine tepki gösteren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’na sosyal medyadan destek yagdi. Siyasetçiler, belediye baskanlari, gazeteciler, sanatçilar ve sivil toplum kuruluslari yaptiklari paylasimlarla Odabasi’na destek verdi

adiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin #KalamisMarinayiBizIstiyoruz etiketiyle kendi sosyal medya hesabindan paylastigi “Kalamis Sahili Halkindir” isimli filmin altinda destek zinciri olustu. Zincire CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Kadiköy Belediyesi’nin eski baskanlarindan Av. Selami Öztürk ve CHP’li ilçe belediye baskanlari da katildi. Kalamis Yat Limani’nin kamu yarari için Kadiköy Belediyesi’ne verilmesinin altini çizen paylasimlarla zincire katilan birçok siyasetçinin yani sira gazeteci Ismail Saymaz, müzisyen Hüseyin Turan ve tiyatro sanatçisi Levent Üzümcü de yaptiklari retweetlerle destekte bulundu.

#KalamisMarinayiBizIstiyoruz

Destek zincirine Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu twitter hesabindan paylastigi su sözlerle katildi: “Serdil Baskan, Kalamis Sahili ranta teslim olmasin, halka kalsin istiyor. Ve daha önemlisi; tasin altina elini koyup, yesili koruyarak ne gerekiyorsa biz yapariz diyor. Bu çagri karsiliksiz kalmamali! 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Kalamis sahilinde bulusmak üzere...”

Kadiköy Belediyesi’ne 1994 - 2014 yillari arasinda, 4 dönem baskanlik yapmis olan Av. Selami Öztürk de, “Fenerbahçe ve Kalamis Marinalari Kadiköylülerin parasi ile insa edilmis olup zorla Kadiköy Belediyesinden alinmistir. Marinalar Kadiköylülerindir, ortak mücadelemiz devam edecek.” açiklamasiyla destekte bulundu.

Türk anayasa hukukçusu, akademisyen ve siyasetçi Ibrahim Özden Kaboglu twitter hesabindan paylastigi su sözlerle destegini sundu: “Yasam alanlarina yönelik yagma ve rant projelerine karsi durmak ve "saglikli düzenli kentlesmeyi" talep etmek, Anayasal hakkimiz ve yurttaslik görevimizdir. Kadiköylünün hakkini savunacagiz ve Kadiköy Belediyesi'nin mücadelesinin yaninda olacagiz.”

Kalamis Marina’ya sosyal medya üzerinden destek için olusturulan zincire katilan bazi isimler ve paylasimlari söyle:

CHP Bilgi ve Iletisim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi, Istanbul Milletvekili Onursal Adigüzel: “Iktidarlari boyunca güzel olan her seye savas açanlar simdi de Kalamis’i betona bogmak istiyor. Kadiköy halkinin taleplerine kulak verin. Kalamis Sahili Halkindir.”

CHP Halkla Iliskilerden sorumlu Genel Baskan Yardimcisi, Istanbul Milletvekili Gamze Akkus Ilgezdi: “Kalamis Marina halkindir! Kalamis'i ve yesil alanlarimizi yok etmek isteyenlere karsi mücadelemiz sürecek! #KalamisMarinayiBizIstiyoruz”

CHP Istanbul Milletvekili Oguz Kaan Salici: “Istanbul'un sahilleri halkindir, Kalamis Marina Kadiköy Belediyesi'ne verilmelidir!”

CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kiliç: “Betonun, rantin degil yesilin, halkin yanindayiz! Kalamis sahili halkindir ve halkin belediyesi @kadikoybelediye’de kalmalidir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekil Seyit Torun: “Kalamis Marina Kadiköylülerindir!”

CHP Istanbul Milletvekili Fethi Açikel: “Sehirleri ahtapot gibi saran betonlasmaya karsi; KalamisMarinayiBizIstiyoruz. Kalamis Marina Kadiköylülerindir...”

CHP Gençlik Örgütleri Genel Sekreteri Utku Caner Çaykara: “Kalamis Sahili Halkindir! Insan ve doga sömürüsünde sinir tanimayan Akp’ye karsi Istanbul belediyeleri olarak; insani, tarihi degerleri ve dogayi koruyarak mücadelemize devam edecegiz.”

Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat: “Kalamis Marina Kadiköy halkinda kalmalidir. Sehrimizin güzel yasam alanlarindan biri olan Kalamis Marina’nin dogal ve sosyal yapisini muhafaza etmek için özellestirmeye karsi mücadele eden @serdildara Baskanimiz ve @kadikoybelediye’nin yanindayiz.”

Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi: “Kalamis Marina elbette Kadiköy'e yakisir. Mavinin ve yesilin bulustugu sehrimizin en güzel alanlarindan Kalamis Marina, limanin ilk sahibi Kadiköy Belediyesi'nde kalmali.”

Avcilar Belediye Baskani Av. Turan Hançerli: “Kalamis Marina Kadiköy Belediyesi’ne ve halkina verilmelidir. Özellestirmeye karsi mücadele eden @serdildara Baskanimiz ve @kadikoybelediye ‘nin yanindayiz.”

Beylikdüzü Belediye Baskani Mehmet Murat Çalik: “Kalamis sahili halkindir. @serdildara Baskanimiz ve @kadikoybelediye ’nin yanindayiz.”

Bakirköy Belediye Baskani Dr. Bülent Kerimoglu: “Kalamis Marina Kadiköy Belediyesi’nde kalmali! Sehrimizin en güzel yasam alanlarindan biri olan Kalamis Marina’nin yapisi korumak için mücadele eden @serdildara Baskanimizin yanindayiz.”

Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt: “Yasam alanlarimiza sahip çikmak hepimizin görevi. Iste tam da bunun için dogaya ve halkin sesine kulak vermeliyiz. Kalamis sahili halkindir. Öyle kalmaya devam etsin.”

Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç: “Kalamis Sahili Halkin Belediyesi’nde, @kadikoybelediye ’de kalmalidir.”

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel: Kalamis Marina Kadiköy Belediyesi’ne yakisir. Biz de Marina'nin, @kadikoybelediye 'sine verilmesini istiyoruz @serdildara baskanim.”

Sisli Belediye Baskani Muammer Keskin: “Kentin yasam alanlarini savunmak hepimizin görevi. Kalamis Sahili halkindir, ranta kurban edilemez. @serdildara ve @kadikoybelediye ’nin yanindayiz.”

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç: “Betona ve talana karsi Kalamis Sahili Halkindir ! Kalamis Sahili Halkin Belediyesi’nde, @kadikoybelediye ’de kalmalidir.”

Adalar Belediye Baskani Erdem Gül: “Adalilar olarak biz de Kalamis Marina'nin, Kadiköy Belediyesi'ne verilmesini istiyoruz.”