Home IconarrowHaberlerarrowKamu Arsası Satışına Dava Açıldı

Kamu Arsası Satışına Dava Açıldı

Kadiköy Belediyesi, Kadiköy’ün son kamu arazilerinden birini satan Milli Emlak Daire Baskanligina dava açti.

Kadiköy Belediyesi, Kadiköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayi ihale usulü satan Milli Emlak Daire Baskanligina dava açti.

Kadiköy Belediyesi, mülkiyeti Milli Emlak Daire Baskanligi’na ait Merdivenköy’deki 894 metrekare arsanin “Belediye Hizmet ve Saglik Tesis Alani” olarak kullanmak üzere iki kez bedelli veya bedelsiz olarak istemis ve Milli Emlak Daire Baskanligi bu talebe olumsuz yanit vermisti. Kadiköy Belediyesi’nin talebine olumsuz yanit veren Milli Emlak Daire Baskanligi Merdivenköy’de bulunan arsayi açik ihale ile satisa çikardi. 19 Nisan’da ihalesi yapilan arsa 10 milyon üç yüz bin liraya satildi.

Kamu ihtiyacina ragmen arsanin açik ihale usulü ile satilmasina Kadiköy Belediyesi tarafindan itiraz edilerek dava açildi.  Kadiköy Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada su ifadeler yer aldi: “Yerel yönetimlerin sunmakla yükümlü bulundugu hizmetler için ihtiyaç duyduklari tasinmazlari öncelikle yine devlete ait (kamuya ait) tasinmazlarin devri veya tahsisi suretiyle karsilanmasi ''kamuda verimlilik ve tutumluluk ilkesinin''bir geregi olarak yasalarimizda mevcuttur.  Bu çerçevede; uzun süredir bos oldugu tespit edilen ve ölçüleri ile belediyemizin sunmak istedigi hizmet binasina uygun bulunan tasinmazin tüm yasal taleplerimiz göz ardi edilerek özel satis suretiyle satilmasi islemine karsi Istanbul 2. Idare Mahkemesinin 2016/882E. sayili dosyasi ile dava açilmistir.”

Konuya iliskin konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “Kadiköy’de arazi yok. Kamunun bu denli ihtiyaci varken kamuya ait yerlerin satisa çikarilmasini anlamak mümkün degil. Dava açip hukuksal süreci baslattik. Biz bu arasa ve kamuya ait olan diger arsalar için de her türlü hukuksal mücadelemizi sürdürecegiz” dedi.