Home IconarrowHaberlerarrowKültür ve Sanatın Kalbi Bu Yaz Kadıköy’de Atacak

Kültür ve Sanatın Kalbi Bu Yaz Kadıköy’de Atacak

Kalamis Yaz Festivali Basliyor

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil üçüncüsünü düzenledigi Kalamis Yaz Festivali basliyor.  7 Temmuz’da Charlie Chaplin’in  “Altina Hücum” filmiyle baslayacak festivalde iki ay boyunca 43 konser, 17 film gösterimi yapilacak.

Kadiköy Belediyesi; tiyatrolar, sinemalar, konserler ve birbirinden özel daha birçok etkinlikle Kadiköylülere dopdolu bir yaz sezonu yasatmaya devam ediyor. Her yil merakla beklenen ve yogun ilgiyle takip edilen Kalamis Yaz Festivali için artik geri sayim basladi. Yaza damgasini vuracak konserler ve filmlerle 7 Temmuz’da baslayacak festival kapsaminda 43 konser, 17 film gösterimi olmak üzere toplam 60 etkinlik yapilacak. 10 Eylül’e kadar sürecek festivalin açilisi geçen yil oldugu gibi bu yil da Charlie Chaplin filmiyle yapilacak. Chaplin’in 1925 yapimi “Altina Hücum” filmine Sef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrasi eslik edecek.

Kardes Türküler’den 30. Yil Konseri

Kalamis Yaz Festivali’nde bu yil da hem Türkiye’den hem de yurtdisindan önemli isimler dinleyicilerle bulusacak. Caz, klasik müzik, rock, world music, elektronik müzik, hip hop ve popüler müzikten olusan zengin bir içerige sahip festival kapsaminda ilk konseri 30. sanat yilini dolduran Kardes Türküler gerçeklestirecek. Karadeniz’den Balkanlara, Mezotopamya’dan Kafkaslara 30 yil boyunca sarkilarini ve danslarini baris ve kardeslik için icra eden Kardes Türküler, 30. yil konserini de festival kapsaminda 8 Temmuz aksami Kalamis Atatürk Parki’nda verecek.

Festival boyunca sahne alacak bazi isimler de söyle: Kamil Erdem, The Ringo Jets & Ülkü Aybala Sunat, Tutug Aydinoglu & Heritage Ensemble, Canola, Istanbul Flüt Ensemble, Trio La Nina, Elis Dubas & Ricardo Moyano, Lalalar, Ceza, Hedonutopia, Piatango feat. Selmin Artemiz, Selen Gülün, Nilüfer Verdi, Can Gox, Ari Barokas & Gülinler, Zuhal Olcay, Trio La Nina, Badem, Kalben, Janet & Jak Esim, Emin Findikoglu +12. Festivale yurtdisindan katilacak isimler arasinda ise Shantel, Hollanda çikisli Tootard, Flamenko’nun yasayan efsanelerinden Capullo de Jerez, yine Ispanya’nin yükselen isimlerinden Angeles Toledano, Uruguay’in efsane tangocularindan Nelson Pino da yer aliyor.

Yildizlar altinda sinema keyfi bu yaz da Kalamis’ta

Festivalin sinema ayagi bu yil da Sinematek/Sinema Evi’nin seçkisinden olusan gösterimlerden olusuyor. 17 filmin izleyiciyle bulusacagi festival süresi boyunca film gösterimleri her çarsamba ve pazar günleri saat 21.00’de gerçeklestirilecek. Charlie Chaplin’in sessiz klasiklerinden Altina Hücum ile baslayacak festivalde gösterilecek kült filmlerden bazilari; Sinir Krizinin Esigindeki Kadinlar, Kizil Gökyüzü, Mad Max, Sahane Hayat, Ah Güzel Istanbul, Chico ile Rita.

Kalamis Yaz Festivali’nde gerçeklesecek etkinliklerin bilet fiyatlari ise bu yil 50 Türk Lirasi olarak belirlendi. Sanatseverler, festival biletlerini (kisi basina en fazla 2 adet olmak üzere) Mobilet’in web sitesi ile aplikasyonu üzerinden temin edebilecek. Sanatseverler bilet satis seçenekleri arasinda yer alan “Sokak Hayvanlarina Yardim”, “Okutan Kadiköy Projesi” veya “Yenidogan Destek” paketini seçerek dayanismanin bir parçasi olabilecek. Kalamis Atatürk Parki’nda 7 Temmuz –10 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen Kalamis Yaz Festivali’nin ayrintili programina Kadiköy Belediyesi’nin internet sayfasindan ulasilabilecek.