Home IconarrowHaberlerarrowÖdüllü Eserlerin Yer Aldığı "Piyanolu Dörtlüler" Albümü Çıktı

Ödüllü Eserlerin Yer Aldığı "Piyanolu Dörtlüler" Albümü Çıktı

Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi’nin bu yil üçüncüsünü düzenledigi ulusal beste yarismasinda ödül alan eserler “Piyanolu Dörtlüler” adli albümle müzik marketlerde ve dijital platformlarda yerini aldi.

Istanbul ve ülkemizin müzik yasamina önemli katkilar sunan Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi’nin organize ettigi “Ulusal Beste Yarismasi 2019”da ödül alan bestecilerin eserleri “Piyanolu Dörtlüler” adli albümde toplandi. Kadiköy Belediyesi’nin katkilariyla Lila Müzik tarafindan çikan albümde Dogaç Isbilen, Recep Gül, Mustafa Kemal Saydam ve Yusuf Izzeddin Mesçi’nin eserleri yer aliyor.

Müzik repertuvarini zenginlestirmek ve genç Türk bestecilerini tesvik etmek amaciyla, 35 yas altindaki bestecilerin davet edildigi yarismanin ödülleri Subat ayinda yapilan törenle sahiplerine verildi. Final gecesinde, jüri birinciligi Dogaç Isbilen’in Piyanolu Dörtlü’süne, ikinciligi ve Seyirci Özel Ödülü Recep Gül’ün Yolculuk adli eserine, üçüncülügü Mustafa Kemal Saydam’in Üç Renk’ine, mansiyon ödülünü ise Yusuf Izeddin Mesçi’nin Firuze baslikli eserine verdi. Albümde eserler, ülkemizin önde gelen usta yorumculari Özcan Ulucan (keman), Ulrich Mertin (viyola), Ozan Evrim Tunca (viyolonsel) ve Birsen Ulucan (piyanist) tarafindan yorumlandi.

Yarismaya katilan eserler, klasik müzik dünyamizin önde gelen isimlerinden olusan bir jüri tarafindan degerlendirildi. Jüride piyanist Aysegül Sarica, Gülsin Onay, besteci-müzikolog -müzik teorisyeni Yalçin Tura, keman sanatçisi Cihat Askin, besteci Oguzhan Balci,Turgay Erdener ve Özkan Manav yer aldi.

“Piyanolu Dörtlüler” albümünün kayitlarini Can Aykal, tasarimini Gözde Oral yaparken, kitapçiktaki fotograflar Emre Basak’a ait. Kadiköy Belediyesi tarafindan önemli bir kültür hizmeti olarak yayinlanan “Piyanolu Dörtlüler” albümüne müzik marketlerden ve dijital platformlardan ulasilabilir.