Home IconarrowHaberlerarrowSanat Park'ta Festivali Başlıyor

Sanat Park'ta Festivali Başlıyor

“SOSYAL VE MESAFELI” FESTIVAL KADIKÖY’DE BASLIYOR: “SANAT PARK’TA”

Kadiköy Belediyesi, pandemi sürecinde zor günler geçiren sanat dünyasina destek olabilmek amaciyla 4 Agustos - 27 Eylül tarihleri arasinda Özgürlük Parki Amfi Tiyatro’da “Sanat Parkta” adli konser ve tiyatro etkinlikleri düzenliyor. Sosyal mesafe kurallari dikkate alinarak yeniden düzenlenen Özgürlük Parki Amfi Tiyatro, 32 tiyatro oyunu ve 21 konsere ev sahipligi yapacak. Ücretli olarak düzenlenecek etkinliklerin gelirleri sanatçilara birakilacak.

Festival açilisini duayen tiyatro emekçisi Genco Erkal, sarsici bir Nâzim Hikmet uyarlamasi olan “Yasamaya Dair” oyunuyla yaparken; konser açilisini bir baska duayen olan müzisyen Bülent Ortaçgil yapacak. Ilerleyen günlerde de festival kapsaminda Onur Saylak (Evlat) , Mert Firat (Joseph K), Füsun Demirel (Sisman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çaglar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Saticisi) gibi basarili oyuncularin tiyatro oyunlari sahnelenirken, Mogollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslim, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pinar, Imer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse, Sakali Akustik gibi birçok ses sanatçisi ve grup, izleyiciyle bulusacak.

“IÇIMIZDEKI SANAT SEVGISINE ‘KORONA’ ENGEL OLAMAZ”

Festivalle ilgili konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy sanattan vazgeçmez. Sanat salona sigmiyorsa parklara sigar. Özgürlük Parki’nin kapilarini açiyoruz ve herkese bir nefes aldiriyoruz. Sosyal ve mesafeliyiz. Tam kapasite degil ama güvenli kapasitedeyiz. Çünkü Içimizdeki sanat sevgisine ‘korona’ engel olamaz.” dedi. Odabasi, “Sanat Parkta’nin amaci hem sanatçi dostlarimiza destek vermek hem de Kadiköylülere bir nefes aldirmak. Pandemi nedeniyle çoraklasan sanat hayatimizi biraz olsun renklendirmek.” diye konustu.

SANATÇIYA DESTEK

Tüm dünyayi sarsan pandemiden pek çok kesim gibi sanatçilar da çok etkilendi. Tiyatrolar kapandi, konserler yapilamaz oldu. Bu nedenle de sanat emekçilerine destek olmayi hedefleyen etkinlikler ücretli gerçeklestirilecek. Tüm etkinlikler 25 TL sabit bilet fiyatiyla internetten satisa sunulacak ve elde edilen tüm gelir sanatçi ve festivale katilan ekiplere verilecek. Haftalik olarak satisa sunulacak biletler https://www.mobilet.com/bucket-event/kadikoy-beled...adresinden alinabilir.

“SOSYAL VE MESAFELI FESTIVAL”

Pandemi nedeniyle “Sanat Parkta” etkinlikleri süresince sosyal mesafe kurallarina da dikkat edilecek. Saglik Bakanligi'nin yayinlamis oldugu sosyal mesafe kurallari kapsaminda amfi tiyatro kapasitesi yüzde 60 oraninda düsürülerek her gün 350 kisi agirlanacak. Korona önlemleri nedeniyle izleyiciler alana girerken ve etkinlik sirasinda maske takmak zorunda. 2 beyaz, 1 mavi renklerinde düzenlenen koltuklarin ise sadece mavi renkli olanlarina oturulacak. Etkinlik alani girisinde ise dezenfektan, ates ölçer gibi donanimlar bulunacak. Ayrica amfi alaninda etkinlikler kapsaminda kurulacak teknik, ses- isik alt yapisi Kadiköy Belediyesi tarafindan karsilanirken, tiyatro ekiplerinin dekor tasimasi da belediye emekçileri tarafindan gerçeklestirilecek.

Festivalde yer alacak tiyatro oyunlari ve konserler söyle:

Konser

20 Agustos Persembe – Bes Sevim Apartmani / Tiyatro Alesta

21- Agustos Cuma – Küçük Amerika / Istanbul Impro

24 Agustos Pazartesi - Eylül /Tiyatro Sfrpztf

25 Agustos Sali- Önce Bir Bosluk Oldu Kalp Gidince Ama Simdi Iyi / Talimhane Tiyatrosu

27 Agustos Persembe - Ne Evet Ne Hayir / Ha-Ha Tiyatro

28 Agustos Cuma - Dönüsüm / Altkat Sanat Tiyatrosu