Home IconarrowHaberlerarrowSanata Engel Yok!

Sanata Engel Yok!

Kadiköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nden gitar dersi alan görme engelli Hüseyin Cem Cengiz hem siir yaziyor hem de beste yapiyor.

Kadiköy Belediyesi’nin, Acibadem’de bulunan bir asirlik tarihi köskü aslina uygun restore ederek faaliyete açtigi Gençlik Sanat Merkezi, sanatla ilgilenen birçok gence ev sahipligi yapiyor. Bu gençlerden biri de Çorum’un Mecitözü ilçesinden lise sinavini kazanarak Kadiköy Anadolu Lisesi’ne yerlesen görme engelli Hüseyin Cem Cengiz.

6 aylikken ortaya çikan bir hastalik sonucunda görme yetisini kaybeden Hüseyin Cem Cengiz, sanatin her dalina ilgili. Kadiköy Anadolu Lisesi ögrencisi olan Cengiz hem gitar çaliyor hem de beste yapiyor.

Gençlik Sanat Merkezi’nde geçtigimiz yil egitimlere baslayan Hüseyin Cem Cengiz, merkezde verilen egitimden oldukça memnun. Kendisiyle birebir ilgilenildigini söyleyen Cengiz Gençlik Sanat Merkezi macerasini söyle anlatiyor: “Gitar çaliyordum fakat kendimi gelistirmek istiyordum bu konuda. Iletisime geçtim. Buranin yetkilileri de çok ilgilendiler, saygiyla yaklasip ellerinden geleni yaptilar benim için. Bire bir dersler aldim ve kendimi çok gelistirdim. Gençlik Sanat Merkezi efsane bir yer. Sadece gitar degil, piyanosundan kemanina kadar her sey var burada.”

KADIKÖY BELEDIYESI GENÇLIK SANAT MERKEZI

Acibadem Nazifbey Sokak’taki 110 yillik tarihe sahip bina Kadiköy Belediyesi tarafindan restore edilerek Gençlik Sanat Merkezi olarak hizmet vermeye basladi.

14 yas üstü gençlere müzik ve drama egitimi verilen 4 katli ve ahsap yapisi korunarak yenilenen merkezde, 6 derslik, 3 etüt odasi, 90 izleyici kapasiteli performans salonu, sergi salonu, konferans alanlari, kitaplik, müzik ve film arsivi bulunuyor.

Merkezi’n bir yili

Bir yilini dolduran Gençlik Sanat Merkezi’nde, keman, piyano, baglama, gitar, vurmali çalgilar, Klasik Türk Müzigi, koro çalismalari, yan flüt gibi müzik derslerinin yani sira Yaratici Drama dersleri de yapildi. Ve merkezden ilk yilinda tam 800 kisi faydalandi.

Gençlik Sanat Merkezi egitimler disinda konserler ve sergiler, söylesi, akademik seminer, workshop ve atölye çalismasina da ev sahipligi yapti. Mert Firat, Can Gürzap, Murat Meriç, Güç Basar Gülle ve Asena Akan gibi isimler merkezde katilimcilarla bulustu.

Yeni Dersler Açiliyor

Geçtigimiz dönem 800 gence egitim veren merkeze bu yil bin 200 kisi basvurdu. Ilk yilinda müzik ve yaratici drama ana branslarinda egitim veren kuruma dans bransi da eklenirken, müzik bransinin içindeki dersler arttirildi. Yeni dönemde müzik bransi derslerine ney, viyolensel, klasik kemençe ve akordeon dâhil olurken, dans bransinda Latin Amerika danslari, Salon danslari ve Ege Danslari egitimi verilecek.

Engelliler Sanat Yapacak

Gençlik Sanat Merkezi yeni dönemde özel bir projeyi hayata geçiriyor. Kadiköy Belediyesi Engelli Merkezi’yle isbirligi yapan GSM’de, engelli bireylere yaratici drama ve vurmali çalgilar dersi verilecek. Mahalle Korosu Kuruluyor

Gençlik Sanat Merkezi bu yil hayata geçirecegi yeni projesiyle sadece gençlere degil, orta yas üzeri Kadiköylüleri de sanatla bulusturacak. Gençlik Sanat Merkezi’nde bir süre önce mahalleli bulusmalari düzenlenmeye basladi. Bunun sebebiyse kurulmasi planlanan Mahalle Korosu. Tanisma etkinliklerindeki taleplere göre sekillenecek olan proje Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyor.