Home IconarrowHaberlerarrowŞerdil Dara Odabaşı Seçildikten Sonra Neler Oldu?

Şerdil Dara Odabaşı Seçildikten Sonra Neler Oldu?

‘Kadin Yasam Evi’ projesi ile siddete maruz birakilan kadinlar 12 yasindan büyük oglu veya özel gereksinime ihtiyaci olan çocuklarindan ayrilmayacak, birlikte yeni bir yasam kurabilecek. Yeni hayatlarinda kadinlarin yanindayiz.

Dayanismanin teknolojiyle bulustugu "Gida Otomati" projesi Türkiye'de ilk kez Kadiköy'de hayata geçti. Temel Ihtiyaç Dernegi ve Oxivo isbirligi ile gerçeklesen projede duyarli isletmelerden temin edilen ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulasmasi saglaniyor.

Atiksiz Yasam Hareketi'ni baslattik; Mobil Atik Aracimiz atiklarin geri dönüsümü için 29 noktada hizmete geçti. Açilisini yaptigimiz Dükkan, Avrupa Uluslararasi Yerel Çevre Girisimleri Konseyi tarafindan iyi uygulama örnekleri arasinda gösterildi.

Sinematek / Sinemaevi Kadiköy'de yeniden hayat buluyor. Insaati tamamlanan Sinematek, önümüzdeki sezonda sinemanin geçmisi ile bugünü arasinda bir köprü olma hedefiyle kapilarini bütün sinemacilara ve sinemaseverlere açik tutacak.

"Alan Kadiköy" ile çok yakinda farkli seyir deneyimleri yasayacagiz. Içerisinde çok amaçli bölünebilir salon, 340 seyirci kapasiteli black box sahne, prova odasi, teknik mahalleler olan yeni hizmet binamizda sona yaklastik.

Uluslararasi Kadiköy Festivali (KADFEST) ile genis yelpazedeki kültür sanat etkinliklerini 53.480 katilimciyla bir araya getirdik. Sinema Günleri ile baslayip, Çizgi ve Sahaf Günleri ile devam eden festivalimizi, son olarak Caz Günleri’yle taçlandirdik

Kalamis Parki'nda kurulan Buz Pisti alani ve Kayma Yolu projesi kapsaminda her yastan komsumuzun buz pistiyle tanismasina vesile olduk. Bir ay boyunca süren buz pisti Istanbul genelinde büyük ilgi görürken, 4 yas üzeri 13 bin 500 kisi pistten faydalandi.

Pandemi sürecinde zor günler geçiren sanat dünyasina destek olabilmek amaciyla "Sanat Parkta" festivalini düzenledik. 33 Tiyatro, 16 Konser ile 16.369 Sanatsever'i agirladik. Sanat hepimize iyi geldi.

Kadiköy'de ikinci Alzheimer Merkezimiz pandemi sonrasi komsularimizin hizmetine açilmak üzere hazir. Göztepe'deki binanin bir kisminda ise Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet vermeye basladik.

Suadiye'de atil durumda olan binayi, bakim ve onarim çalismalariyla yenileyerek; yemekhane, ögretmen odasi ve 5 siniftan olusan çocuk yuvasina dönüstürdük. Hedefimiz; her mahalleye bir çocuk yuvasi.

4 tam tesekküllü muayenehane, 50 kedi köpek tedavi odasi, 2 tam tesekküllü ameliyathane ve yogun bakim ünitesi olan Türkiye'nin ilçe bazindaki en büyük hayvan hastanesini Merdivenköy'de açtik. Sevgili dostlarimiz emin ellerde.

Kadiköy’ün salgin sürecindeki dayanisma gücü UNESCO tarafindan dünyaya örnek gösterildi. Birlikte basardik.