Home IconarrowHaberlerarrowSinematek / Sinema Evi Ingmar Bergman, Vittorio De Sica ve Wim Wenders'in Filmlerini Kadıköylülerle Buluşturuyor

Sinema tarihine damga vuran üç büyük yönetmenin eserlerinin yer aldigi ‘Üç Büyük Yönetmen: Bergman-De Sica-Wenders’ programi 18 Nisan-30 Mayis tarihleri arasinda Kadiköy Sinemasi’nda izleyiciyle bulusuyor.

Kadiköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi kendi binasi açilana dek film programlarini farkli salonlarda seyirciyle bulusturmaya devam ediyor.  Sinematek/Sinema Evi yeni programi ile bu kez Istanbul’un en eski ve güzel bagimsiz sinema salonlarindan birisi olan ve bir süre önce yenilenerek sinemaseverlerin bulusma noktalarindan biri haline gelen Kadiköy Sinemasi’na konuk oluyor.

Kadiköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin, Isveç Baskonsoloslugu, Goethe Institut, Swedish Institute, Wim Wenders Vakfi, Bergman 1918-2018, Cineteca di Bologna, Baska Sinema isbirligiyle gerçeklestirecegi Üç Büyük Yönetmen programinda, Yeni Alman Sinemasi’nin kurucularindan Wim Wenders, Italyan Yeni Gerçekçilik akiminin önde gelen temsilcilerinden Vittorio De Sica ve geçen yil dogumunun yüzüncü yilini kutladigimiz Isveçli yönetmen Ingmar Bergman’in en önemli filmlerinden bazilari yer aliyor.

21 filmden olusan seçki Sali, Persembe ve Pazar günleri Kadiköy Sinemasi’nda seyirciyle bulusacak. Her filmin tek gösterimi yapilacak ve filmler orijinal dilinde Türkçe altyazili olarak gösterilecek.

INGMAR BERGMAN SEÇKISI 18 NISAN'DAN ITIBAREN GÖSTERIMDE

60’i askin filme, 170’i askin tiyatro oyununa imza atmis, sinemayi derinden etkilemis, sayisiz sinemaciya ilham vermis büyük yönetmen Ingmar Bergman'in filmleri 18 Nisan’dan itibaren seyirciyle bulusacak. Bergman üzerine çekilmis etkileyici bir belgesel olan Bergman'in Davetsiz Misafirleri (2013) ile açilacak program, Yaban Çilekleri (1957), Persona (1966), Yedinci Mühür (1957), Monika'yla Bir Yaz (1953), Güz Sonati (1978) ile devam edecek ve yönetmenin otobiyografik sayilabilecek filmi Fanny ve Alexander (1982) ile son bulacak.

VITTORIO DE SICA SEÇKISI 23 NISAN'DAN ITIBAREN GÖSTERIMDE

Italyan Yeni Gerçekçilik akiminin en önemli temsilcilerinden olan ve 55 yila uzanan sinema yasami boyunca 35 film yöneten, 150’yi askin filmde de rol alan Vittorio De Sica’nin sinema yolculugunun zirve noktalari Üç Büyük Yönetmen programi kapsaminda 23 Nisan’dan itibaren seyirciyle bulusacak.

Vittorio De Sica seçkisinde Bisiklet HirsizlariKaldirim ÇocuklariYuvasizlarUmberto D. gibi Yeni Gerçekçilik akiminin önemli örneklerinin yani sira Italyan Usulü Evlilik, Milano Mucizesi ve Kizim ve Ben filmleri de yer aliyor.

WIM WENDERS SEÇKISI 30 NISAN’DAN ITIBAREN GÖSTERIMDE

Yeni Alman Sinemasi’nin kurucularindan ve çagdas Alman sinemasinin en önemli figürlerinden olan Wim Wenders’in en parlak dönemi sayilan 70’li ve 80’li yillara ait 7 filmi 30. Nisan’dan itibaren gösterimde olacak. Wim Wenders seçkisinde yönetmenin mezuniyetinden sonra çektigi ilk uzun metrajli filmi Kalecinin Penalti Anindaki Endisesi, Yol Üçlemesi’nin tamami Alice KentlerdeYanlis Hareket ve Zamanin Akisinda ve basyapitlarindan Amerikali ArkadasBerlin Üzerinde Gökyüzü ve Paris, Texas yer aliyor.

Gösterim takvimi ve bilet bilgileri için sinematek.kadikoy.bel.tr adresini ziyaret edebilir, SinematekSinemaEvi sosyal medya hesaplarimizi takip edebilirsiniz.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Uc Buyuk Yonetmen (2)-821b119e-0492-45d2-bbcc-7c172035f204.jpg