Home IconarrowHaberlerarrowSokakta Gramafon Gramafonda Aşk Var!

Sokakta Gramafon Gramafonda Aşk Var!

“Bir bahar aksami rastladim size

Sevinçli bir telas içindeydiniz

Derinden bakinca gözlerinize

Neden basinizi öne egdiniz”

Fenerbahçe’den geçiyorsunuz ya da eviniz orada aksam yorgun argin eve gidiyorsunuz. Birden bir müzik çalmaya basliyor. Hicaz makaminda. Müzeyyen Senar’in essiz sessinden sözleri Fuat Edip Baksi’ya bestesi Selahattin Pinar’a ait “Bir bahar aksami rastladim size” sarkisi. Olacak is degil sokakta gramafon var. Sevinçli bir telas ve merak içine giriyorsunuz. Bir de tabelaya bakiyorsunuz ki Selahattin Pinar sokaktasiniz. Içinizde uyanan eski bir arzu bir büyük sevinç. Kadiköy Belediyesi Selahattin Pinar’in bir zamanlar yasadigi sokagi düzenlemis ve bir de gramafon koymus. Bir bahar aksami rastladim size ezgisi çaliyor. Sokaga bambaska bir hava gelmis. “Ah” diyorsunuz. “Ah Kadiköy Belediyesi daha önceleri neredeydiniz?”

Kadiköy Belediyesi’nin, ilçede yasayan sanatçilarin yasadiklari sokaklarin bilinirligini artirmak amaciyla baslattigi  'Yasayan Sokaklar Projesi’  sürüyor. Proje ilk olarak usta sair Cemal Süreya ile baslamis sairin yasadigi evin bulundugu sokak düzenlenmis ve kaldirimlara sairin sevilen bes siirinden dizeler yazilmisti. Ikinci çalisma ise Acibadem mahallesinde Özdemir Asaf için yapilmisti. Projenin üçüncü ayagi ise Selahattin Pinar Sokak oldu.

Kadiköy Belediyesi tarafindan yapilan çalisma ile Fenerbahçe’de bulunan Selahattin Pinar sokakta düzenleme yapilarak gramafon yerlestirildi. Gramafonda ünlü bestekarin büyük aski Afife Jale için yaptigi söylenen “Bir bahar aksami rastladim size” bestesi çaliyor. 14 Subat Sevgililer Günü öncesi yapilan sokak düzenlemesi Kadiköylüler tarafindan ilgiyle karsilandi.

Video Link: www.youtube.com/watch?v=QreDxvvkadk