Home IconarrowHaberlerarrowTeog Ve Lys Öğrencilerine Ücretsiz Kurs

Teog Ve Lys Öğrencilerine Ücretsiz Kurs

Kadiköy Belediyesi’nin Kadiköylü çocuklarin egitim ve ögretimlerine destek olmak amaciyla açtigi etüt merkezleri, yasal degisikler nedeniyle “Örgün Egitime Destek Kurslari” olarak hizmet vermeye basladi. Belediye TEOG ve LYS’ye hazirlanan ögrencilere ücretsiz kurs veriyor.

Özel etüt merkezleri Kanun Hükmünde Kararname ile kapatildi. Yeni düzenlemeye göre akademik ders destegi merkezlerini, Milli Egitim Bakanligi disinda yalnizca belediyeler açabiliyor. Kadiköy Belediyesi de ilkögretim ve lise ögrencilerine destek vermek için son düzenlemelere uygun olarak hazirliklarini tamamlayarak kurslarini baslatti.  Belediye Kusdili Gençlik ve Çocuk Egitim Merkezi binasinda 10, 19 Mayis Gençlik ve Çocuk Egitim Merkezi binasinda ise 5 derslikle yeni dönem hazirliklarini tamamladi. Merkezler bundan böyle örgün egitime destek kurslari olarak hizmet vermeye devam edecek.

ÜCRETSIZ TEOG VE YGS-LYS KURSU
Kadiköy Belediyesi bünyesindeki 25 uzman ögretmen, TEOG ve YGS-LYS’ye hazirlanan ögrencilere yönelik özel bir egitim programi hazirladi. Ögrencilerin ücretsiz olarak takviye alabildigi kurslara kayit yaptirmak için tek kosul Kadiköy Belediyesi sinirlari içinde ikamet ediyor olmak.

8. sinif ögrencilerinin TEOG sinavina hazirlanabilmesi için düzenlenen kurslar, 5 Eylül Sali günü basladi. 8. siniflarin disindaki ögrenciler için ise kurslar, 18 Eylül Pazartesi günü baslayacak.

Kadiköy Belediyesi’nin YGS-LYS’ye yönelik kurslari da basladi. Üniversiteye hazirlanan ögrencilere yardimci olacak kursta sözel, sayisal ve esit agirlik olmak üzere üç bölüm var. 11 Eylül Pazartesi günü baslayan kurs 19 Mayis Gençlik ve Çocuk Egitim Merkezi’nde veriliyor. Her sinifta farkli haftalik ders saatlerinin uygulanacagi kurslarda cumartesi günleri 10.00 – 17.00, hafta içinde ise 15.30 – 19.30 saatleri arasinda egitim yapilacak.

Kisisel gelisim, sanat ve yabanci dil derslerinin ise ögretmen ve dersliklerin uygunluklarina göre, örgün egitim saatleri disinda olmak üzere hafta içi ve hafta sonu yedi gün yapilmasi öngörülüyor. Kurslar, ögrenci - veli istekleri ve egitmen – derslik durumu uygunluklarina göre planlanip, uygulanacak.

EGITIMI DESTEKLEYEN ATÖLYELER
Kadiköy Belediyesi bünyesinde 2009 yilindan beri hizmet veren etüt merkezlerinde, agirlikli olarak akademik egitim verilmekteydi. Geçtigimiz ögretim yilinda ise ilk kez 19 Mayis Gençlik ve Çocuk egitim Merkezi’nde 3. ila 8. sinif ögrencilerine temel akademik dersler ve TEOG kurslarinin yani sira kisisel gelisim (drama, felsefe), sanat dersleri (keman, gitar, resim) yabanci dil dersleri (Ingilizce drama, Ingilizce konusma) verilmis ve derslerden 300 ögrenci faydalanmisti. Merkeze gelen ögrencilerin sosyal ve kisisel yönden de gelismeleri amaçlanan karma egitim modeli, yeni egitim dönemiyle birlikte Kusdili Gençlik ve Çocuk Sanat Merkezi’nde de uygulanmaya baslanacak.

Kadiköy Belediyesi’nin örgün egitime destek kurslarini verdigi merkezlerin adresleri ise söyle;

* 19 Mayis Gençlik ve Çocuk Egitim Merkezi

Adres: 19 Mayis Mahallesi, Kürkçü Sokak. No:10 Kozyatagi 0216 362 11 05 – 0216 362 11 09

* Kusdili Gençlik ve Çocuk Egitim Merkezi

Adres: Hasircibasi Caddesi No.2/3  0216 345 83 99 – 0216 414 31 85