Home IconarrowHaberlerarrowToplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme

Kadiköy Belediyesi 8 Mart Dünya Kadinlar Günü öncesi “Toplumsal Cinsiyete Duyarli Bütçeleme Kilavuzu” hazirladi. Kilavuza göre belediye hizmet ve faaliyetlerinin bütçelenmesi toplumsal cinsiyeti ve esitlik ilkesine göre yapilacak.

Kadiköy Beldiyesi hizmet ve faaliyetlerini planlama, bütçelendirme ve uygulama sürecinde hedeflerini belirlerken toplumsal cinsiyeti ve esitlik ilkesini dikkate almayi taahhüt ediyor.

Kadiköy Belediyesi 8 Mart Dünya Kadinlar Günü öncesi Toplumsal Cinsiyete Duyarli Bütçeleme kilavuzu hazirladi. Bu taahhüt, Kadiköy Belediyesi’nin hizmet ve faaliyetlerinin farkli ihtiyaçlar gözetilerek, genel olarak toplumsal esitligin tesis edilmesine yönelik belirlenmesi, bütçeleme sürecinin bir parçasi olarak buna dahil edilmesi ve uygulamaya konmasini kapsiyor.

Toplumsal Cinsiyete Duyarli Bütçeleme Kilavuzuna göre 2020-2024 dönemini kapsayan Stratejik Planla birlikte her yil bütçe çagrisinda birimler bütçe taleplerini olustururken bu kilavuzun ilkelerini dikkate alarak Toplumsal Cinsiyete Duyarli Bütçe Beyanlari’ni hazirlayacak.

8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutlayan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Toplumsal Cinsiyete Duyarli Bütçeleme Kilavuzu ile belediye bütçesini toplumsal cinsiyet ve esitlik ilkesine göre hazirlamayi hedeflediklerini belirterek sunlari söyledi: “Birimlerimiz gelecek dönem stratejik plan hazirlik sürecinde, faaliyetlerini, programlarini ve bütçelerini hazirlarken bu kilavuzu dikkate alacaklar. Kurumun esitlik temelinde planlanmasi, bütçelendirilmesi ve izlenebilmesi için uygulama esas ve taslaklarinin olusturulmasini planliyoruz.” dedi.

Konunun teknik destek ve izleme süreçleri Strateji Gelistirme Müdürlügü bünyesinde yer alan Toplumsal Esitlik Birimi koordinasyonunda olusturulan Kadiköy Belediyesi Toplumsal Cinsiyete Duyarli Bütçeleme Çalisma Grubu tarafindan yürütülüyor.