Home IconarrowHaberlerarrowTorunlarınızı Sağlıklı Bekleyin

Torunlarınızı Sağlıklı Bekleyin

Torun beklemenin de kursu mu olur demeyin. Eger anne baba ile büyük anne büyükbaba arasinda torun bakimi yüzünden sorunlar çikiyorsa olur. Kadiköy Belediyesi Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi, torun sahibi olmaya hazirlanan büyükanne ve büyükbabalara ücretsiz egitim verecek.

“Evlat sevgisi baskadir ama torun sevgisi daha baskadir.” Bu sözü torun sahibi olan hemen herkesten duymaniz mümkün. Büyükanne ve büyükbabalar çocuklari ile yasayamadiklari iliskileri torunlari ile yasar. Kendi çocuklarini yetistirdikleri sirada yapmasina izin vermediklerini torunlarina verirler, Anne baba deyimiyle “torun simartilir” Büyükanne ve büyükbaba deyimiyle ise torun baska oldugu için hepsi sevgidendir. Ve elbette iki nesil arasinda çocuk yetistirmeye iliskin görüs farkliliklari da çatismalara hatta kirginliklara neden olur. Peki kimse üzülmeden torun büyütmek torun beklemek mümkün mü?

Kadiköy Belediyesi Rana Bese Saglik Poliklinigi bu soruya evet demek için kollari sivadi. Kadiköy Belediyesi Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi, torun sahibi olmaya hazirlanan büyükanne ve büyükbabalara ücretsiz egitim verecek.

Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi bünyesinde 2012 yilindan bu yana sürdürülen “Gebe Okulu” projesine büyükanne ve büyükbabalar için “Torunumu Beklerken” projesi eklendi.

Kusaklar arasi çocuk bakiminda yasanan anlasmazliklari en aza indirmek amacini tasiyan bu egitim programi kapsaminda;  bebek bakiminda dogru bilinen yanlislar, bebek ve çocuklarda acil durum uygulamalari, yeni anne-baba ve torun ile iletisim, büyükanne büyükbabalik rolleri ve kusak çatismasi konulari islenecek. Böylece büyükanne ve büyükbabalar, hem yanlislarini düzeltme sansi yakalayacaklar hem de unuttuklarini hatirlayacaklar.

Egitimler, Kuyubasi’ndaki Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi egitim salonunda maksimum 15 kisilik gruplar halinde haftada iki gün üçer saat (10.00-13.00 arasi) yapilacak. Egitim programina basvurmak isteyen büyükanne ve büyükbabalar 0216 348 40 27 telefon numarasindan bilgi alabilir ve kayit yaptirabilirler.