Home IconarrowHaberlerarrow"Üç Silahşör" Balesi Bu Kez Görme Engelliler İçin Sahne Alıyor

"Üç Silahşör" Balesi Bu Kez Görme Engelliler İçin Sahne Alıyor

“Üç Silahsör” balesi, sahnedeki atmosferin es zamanli olarak anlatilacagi özel bir gösterimle görme engelli izleyici ile bulusacak. 29 Subat Cumartesi, saat 16.00’da Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasinda düzenlenecek özel gösterimde sesli betimleme yapilacak, ayrica görme engelliler sahneyi dokunarak hissedecek.

SAHNEYI DOKUNARAK HISSEDECEKLER

Alexandre Dumas’in ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarilan “Üç Silahsor”, Istanbul Devlet Opera ve Balesi (IDOB) tarafindan bu kez özel olarak görme engelliler için sahne aliyor. IDOB, Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi, Findikli Rotary Kulübü ve Sesli Betimleme Dernegi isbirliginde düzenlenecek gösterim 29 Subat Cumartesi, saat 16.00’da Süreyya Operasi’nda gerçeklesecek. Türkiye’de ilk kez 2016 yilinda sesli betimleme ile Findikkiran Balesini izleyen görme engelliler bu kez Üç Silahsör balesini izleyebilecek. 220 görme engelli sanatsever, gönüllülerin destegiyle sahneyi dolasacak ve kostümlere dokunarak inceleyecekler.

KULAKLIKLARLA “GÖRECEKLER”

Bale temsilinin sesli betimlemesini yapacak uzmanlar, eserin sesli olarak yorumlanmasi için hazirliklarini tamamladi. Temsil sirasinda kendileri için ayrilmis özel alanda, canli olarak gördüklerini anlatacak uzmanlar sahnenin atmosferini, yasananlari, kulakliklar araciligiyla görme engellilere ulastiracak.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Uc Silahsor (2)-0c50830e-94c5-4744-a695-cdb7d6b42056.jpg